måndag 26 juni 2017

Måndag 26 juni 2017. En del dagar blir bättre än man tänkt sig.

Det kändes bra att orka ur sängen ännu en dag. Ett hem i fullt kaos möttes jag av. Började dagen som jag plägar göra.
Ulla och Lennart skulle komma in med kärra på bilen  och jag hade ett skåp i köket, som måste bort före flytten. Fick en ide' att skicka bild på FB och be någon intresserad komma och hämta det.
Telefonsamtal från barnbarnet Jonas resulterade i att Lennart med hjälp av Lasse körde skåpet dit.

Ulla och Elsemarie packade porslin och böcker. Till lunch åt vi, på altan, rester som hittats i frysboxen. Vi roade oss med att påminna oss första tiden då vi bodde i sommarstuga i Figeholm.
Många skratt när vi pratade om hur vi levde första tiden. Mer om det senare i berättelse om Forntiden.
Klockan tre var det order från arbetsledaren att vi skulle avsluta dagens jobb.

Framåt kvällen hämtades jag av Lasse för nu hade Elsemarie hunnit med att göra jordgubbstårta till ett födelsedagskalas dit jag var väntad. Tjejen, som kom som flykting från Afghanistan och som Elsemarie och Lasse engagerat sig för lång tid fyllde år och detta var den första födelsedag hon firade.
En familj, som har en ung ensamkommande flykting boende hos sej var också där. Tjejen och han hade samma modersmål men båda är duktiga att också tala svenska.

Jag pratade en del med killen, tror han är 16 år. Jag fick veta att killens pappa är död, att han har en mamma och en lillasyster i sitt hemland, att han flydde från krig för att få ett bättre liv i vårt land.

De var flera, som flydde samtidigt. De gick till fots, kom till Makedonien där de alla möttes av ett gäng som tvingade dem att lämna ifrån sig sina telefoner. Jag räknar ut att det måste vara två-tre år sedan. Efter den händelsen har han inte haft kontakt med sin mamma. En tid lovade Migrationsverket att de skulle försöka hjälpa honom men det ser ut som om de inte längre kan, eller vill, göra något mer.

Vänner, ni som ber och tror att Gud kan göra under, bed för Mustafa att han får kontakt med sin mamma och sin  syster igen. Ska försöka att på FB skicka ett foto.

Nu kommer Jon Blund och då är det ingen ide' att streta emot. Jag går direkt till sängen. Mustafa och jag är vänner på FB: Jag säger GodNatt till er alla mina vänner. Sov Gott!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar