onsdag 14 juni 2017

Onsdag 14 juni 2017. Rotande och slängande.

Så är det som det brukar, När jag blir lite för trött framåt kvällen är det vilsamt att ta fram datorn,
I dag har jag haft en stilla dag kan man säga. Värst med mig är att jag inte kommer igång "förrn halvdas medda", som min flitiga mamma plägade säga.
Så sant, så sant!
I dag har vi haft ett strålande sommarväder, som jag ej tagit vara på. Jag har flytten framför mig. På grund av att jag är en obotlig samlare av tidningsurklipp, kort ,böcker, anteckningar osv. så blir det extra jobbigt att bryta upp. Ska jag sortera här eller ta med allt i plastsäckar och sortera där?
Det är frågan!

Jag började med en bokhylla i ett mindre rum. Med den läggning för det skrivna ordet som jag har så tog det sin tid att bestämma i vilken hög av tre, som flyttgodset skulle läggas.
Se bara så roliga saker det fanns i denna bokhylla. I pärmar och kartonger!
Bredvid mig ligger en, av min fantastiska, från Stockholm, i ordets  rätta bemärkelse ensamkommande moder, använd "Lärobok i Geografi för Folkskolan."
Mamma kom till bondgården i Ström, någon mil från Figeholm nyårsafton 1906, som fosterbarn, 7 år gammal (något jag i tidigare bloggar berättat om).Läroboken är tryckt år 1908 hos P.A. Norstedt i Stockholm. Boken är väl skyddad av en söndagsskoletidningssida, det enda papper mamma kunde få förmodar jag. "Lilla Svenska Barntidningen" var namnet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Jag är innerligt tacksam för söndagsskolan, som betydde så mycket för mamma och som fick ringar på vattnet av oskattbart värde.
 
Det fanns också en"Småskolans nya räknebok" som tillhört vår kära tant Dagny, från Gotland.
Den tar vi en annan gång. Här surrar envist en fluga omkring och jag tolererar eftersom det är tecken på att sommaren är här. I morgon ska jag på utflykt till Borensberg med Elsemarie.

Nu ska jag ta itu med resterande i bokhyllan. I dag kom ett efterlängtat telefonsamtal.
Kvällen är helt underbar men jag har annat att tänka på!

Sov Gott, mina vänner! I London har ett högt boningshus brunnit. Fruktansvärt ! Elden spred sig ovanligt hastigt. Flera döda och många skadade.  Så stor sorg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar