tisdag 27 juni 2017

Tisdag 27 juni 2017. Så skönt att se på när andra jobbar. Dag av omväxling.

Så var det dags för en liten blogg igen!

De kom, hade gott bröd med sig. Kerstin hade ringt och frågat om jag behövde något från affären. hon föreslog mjölk och frukt. Det var "huvudet på spiken"'Precis vad jag behövde," som han sa, Filip när han var liten. Vad han än fick eller hittade.

Vi fikade på altan (i kylan, brr) Själv var jag iklädd kappa! Jag är så frusen.
Så satt vi där, Kerstin, Ulla, Lennart,Elsemarie, Sven och Maria. Inte så ofta vi träffas så många tillsammans.

Vi hade fått löfte att få komma in i min Bostadsrätt i dag för ytterligare koll inför flytten.
Ulla, Elsemarie och Kerstin åkte iväg till Fredsgatan. Jag har varit där tidigare och på grund av min oförmåga att komma ihåg detaljer osv. så insåg jag att jag gjorde större nytta hemma och därvid blev det. Joodå, förrådet var rymligt så det skulle nog gå bra att få med både det ena och det andra.
Jag tar inte ut någon glädje i förskott utan bidar tills dagen är inne.

Glädje, förresten! Kan diskuteras! Jag är glad för jag vet att jag inte orkar bo kvar i villa längre och är då tacksam och glad för att jag fick bostad precis där jag ville ha den.
Men att flytta efter så många år och med så många ljusa minnen från villan. Glädjen när jag första gången kom in genom ytterdörren och bara kände hur rätt det var att köpa, trots att jag vid den tidpunkten hade tänkt mig en något billigare variant. Så bra jag trivts här.

När man i ett sådant läge blir medveten om att man måste bryta upp sätter man genast igång med att väga för och nackdelar. Båda sorterna finns.
Nu har det gått en tid sedan det bestämdes och många tårar har fällts under tiden.
Så länge jag vistas inomhus går det bra men när jag kommer ut på altan blir det svårare. Så mycket jag själv har köpt och planterat..Ser Alfons gå runt och klippa gräset. Våren är sen i år men nu börjar rosorna komma på allvar.

Jag ska ärligt säga att jag bara vill iväg nu. Därför är jag så tacksam för all hjälp jag får med packning och bortkörande av ett och annat. Nu har jag två stora möbler kvar att ge bort. Det ena är ett gammaldags skrivbord i vilket jag bl.a. förvarar  kort som vi fått mottaga från släkt och vänner. Nu ska de bort .
"Köste vad dä köste vill", som Emils pappa sa. Tidningsurklipp, anteckningar från möten av olika slag, gamla brev, dödsannonser, bröllopsprogram. Nu ska här rensas!

I dag dök ett flertal gamla anteckningar upp och vi fick oss många goda  skratt när vi läste en del som barnahand skrivit och vi sedan fortsatte att prata om gamla tider. Vi hade ett öppet hem,  människor, yngre och äldre, märkta av livets hårda hand var alltid välkomna. Alla fyra barnen kom ihåg och hade erfarenheter från den tiden att berätta.
 Oj då, tänkte jag! Vilken barndom de hade. Tänkte jag inte mer på våra egna barn?  Tror ändå att vår omsorg och kärlek räckte till för både barnen och andra som behövde den

Ingen av dem har klagat. Om, av hänsyn till mej, eller om de verkligen inte for så illa, låter jag vara osagt. När jag nu  ser dem som vuxna sitta och prata om den där tiden och vet att de alla mår bra och att de t.o.m. inser att det lärde dem något om livet, som inte för alla är så rosenskimrande som man skulle önska. Att skratta åt episoder som rinner upp i minnet. Komma ihåg speciella personer!

Mitt hjärta fylldes av tacksamhet när jag i dag såg dem alla fyra, vetande att de har god utbildning, bra jobb, fina familjer och, vad jag tror, inte har tagit skada av att vårt hem stod öppet för dem som behövde få en smula kärlek och trygghet i sin tillvaro. Något som de saknade men som våra barn fått.

Gud har varit god emot oss. Hjälpt och hjälper dag för dag. Jag är så tacksam för dem alla.
Genom altandörrens fönster ser jag en vit hortensia som blommar så vackert. Jag fick den av en god vän häromdagen. Nu ska jag försöka få den på foto att skicka på FB.

Nu vet jag ej vad det blev av den här bloggen men jag lämnar den som den är.
Önskar er alla GODNATT och SOV GOTT! Jag får hjälp i morgon också så jag går till sängs och lämnar allt "i befintligt skick", tacksam för en härlig dag då Ulla bjöd på sill och potatis med ägg och gräddfil till lunch. Jordgubbar med vispgrädde till fikat. SÅ GOTT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar