torsdag 13 april 2017

Torsdag 13 april 2017.Ingen höjdardag precis, så jag betar av lite forntid.

I går skrev jag att jag började känna mig lite dålig. Ringde återbud till min kommunala städhjälp, vilket betyder att jag ej har påskstädat här.
Eftersom jag följer mönstret när jag blir lite skraltig, så får jag av min kropp en stilla varning om att något är "på gång". I morse insåg jag det riktiga i att jag givit återbud.  Ibland fryser jag, ibland är jag för varm. Ibland  har jag ont i huvudet och vill hela tiden bara sova. Exakt som det brukar vara!

I fåtöljen har jag suttit hela dagen och sovit så gott.
En gång ringde det på dörren. Min granne, Karin, som inte "missar" något tillfälle då hon kan komma med en överraskning, var på väg in till sej då jag motvilligt reste mig från fåtöljen för att kolla vem det kunde vara. Jag bor i ett lugnt område och det händer inte så mycket så man reagerar t.o.m. om det någon gång ringer på dörren utan att man vet om det.
Karin förärade mig med ett stort, vackert presenthjärta  fyllt med godis av olika slag. MUMS! Sparar det till Påskafton. Tack Karin!

Denna händelse var det stora och enda för dagen så jag ger mig in på Forntiden för att göra NÅGOT vettigt innan jag går till sängen och sover på riktigt.

Fick för en stund sedan SMS från Lydia, som berättade att Aline nu är bättre men fortfarande illamående. Övriga familjen har hittills klarat sig utan att bli sjuka.
Hela familjen var i tisdags på väg till Arlanda för att åka till Nice i Frankrike och fira påsk med Lydias familj då de fick vända och åka åter mot Örebro, på grund av att äldsta dottern drabbades av "magsjuka". Så klart ger man sig inte ut på en flygresa i ett sådant läge.

 I min dagbok från år 1996 hade jag hunnit avverka början av mars i en tidigare blogg.
Mars 6. Jag hade bjudit hit Filip i dag. Det snöade och han var som en lite snögubbe när han kom. Lasse hämtade honom och han jublade när han fick se Elsemarie och Linn, vid hemkomst,.
Borta bra men hemma bäst även för en gosse som är 1½ år.
Mars 7. Hade börjat med att en grupp ungdomar kom hem till mej en kväll i veckan för bibelläsning  bön och fika. Elsemarie hade samtidigt "tjejträff" för Kristins klass.

Mars 8. Jonas gick till skolan 7.30. Jag skjutsade Kristin till Mikaelsskolan Hon fick matsäck med sig. Den åt hon upp när hon kom hem.
Petter kom och var hungrig. Välsignade frys. Ris och Köttgryta fanns där.
Han hjälpte mig att börja med bokhyllan i TVrummet.
Mars 9. Linn och jag gick på stan. Åt på Mc Donalds. Kristin kom efter skolan och stannade medan Sven och Maria (även Elsemarie) var i Mjölby med kören Svart på Vitt.
Kristin ville ej stanna över natt så jag skjutsade hem henne och stannade en stund.

Mars 10. Söndag. Till kyrkan. Middag hos Hallqvists. Elsemarie har det jobbigt med alla beslut hon ska fatta. Jobb, Svart på Vitt, familjen, församlingen. Samma problem som för många småbarnsföräldrar.
Mars 11. Lennart, som vanligt på lunch, hjälpte mig med en del förflyttning av hyllor i huset.
Bönegrupp på kvällen.
Mars 12. Gunbritt och Gurli här på kroppkakslunch. Min inneboende Maria åkt hem till Karlskrona.
Stina ringt ang. en tomt i Högskulla. Jag jobbar åt Svensk Direktreklam genom att ringa runt och fråga om människor har fått utdelad reklam. Denna kväll 85 samtal. Jag ringer en kväll i veckan.

Mars 14. Ingrid Bjellå och jag åkte till Kumla och hälsade på vår vän (sedan studiecirkeltiden) Margit Hiding. Efter hemkomst jobb med bokhylla och böcker i TVrummet. Jonas kom. Sover över här.
Mars 15. Upp tidigt och jobbar med böckerna. Nu är det bråttom. På söndag kommer Vidor och Majken för ett par dagars besök.

Så var det klart med halva mars 1996 och jag har inte hunnit tänka på hur jag mår.
Jag går i alla fall till vila och sänder er alla min varma hälsning.
Vi går nu in för att fira den största av årets högtider, Påsken. Läs Johannes kapitel 18 för att följa hur det gick till när Jesus dömdes till döden och om hans uppståndelse.
Jag tröttnar aldrig på att läsa om detta spännande drama.

Men nu säger jag GodNatt till er alla, mina vänner! Sov Gott!
Klockan 22.00 i kväll visas i TV 1 "Killing Jesus" Del 1 av 3. En dramaserie från 2015 som jag ej minns att jag såg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar