tisdag 11 april 2017

Tisdag 11 april 2017. Hårfrisörskan. Annelie på besök.

I dag känner jag mig så fylld av tacksamhet för allt gott jag har fått i livet. "Nåd över allt förnuft, Nåd över alla gränser, allting den överglänser. Nåden som Herren ger."

Att vara ensam är ingen katastrof om man har Jesus som sin vän. Jag går här och pratar med honom om än det ena, än det andra. Det är något jag letar efter, ovisshet om vad jag i vissa lägen ska  välja för att allt ska bli rätt. Tänker på att Gud som vet framtiden ser och vet långt mer än jag och han är villig att ge sina barn hjälp i rätt tid.

Om  jag inte stannar upp, utan kilar iväg på egen hand och gör  dumma val, i stället för att i stillhet invänta hans ledning så skulle det ibland kunna bli kaos. Hur skönt då att han aldrig lämnar mej utan står trofast kvar och jag får be om hjälp att han ska vrida rätt , det som jag gjort fel. Då minns jag den sång pappa ofta sjöng:"Mästaren från Nasaret, alltid, alltid någon utväg vet." SÅ många gånger jag fått uppleva sanningen i dessa ord.

I dag citerade jag för en medmänniska den sångstrof, som jag fick häromdagen i den stund jag behövde den och fortfarande behöver. Den tonar inom mig och kommer nog att så göra en tid framöver. " HERREN skall strida för eder, HERREN skall strida för eder och NI ska vara stilla därvid, stilla därvid." Det är intressant att läsa i 2 Mosebokens 14 kapitel och vers 13 de där orden.
Gud är kärlek och älskar att se sina barn leva i full tillit till honom.

Att mitt på dagen få besök av Annelie lyste upp den blåsiga dagen. Mitt värsta väder!!
Efter den fikastunden gick jag till min fantastiska hårfrisörska. I dag permanent så nu är det gjort för många månader framöver. SÅ tacksam för den hjälpen!

Vid hemkomst ringde min kusin i Västerås. Hon är svag till hälsan och har flera bekymmer. Känner så varmt med henne. Bed gärna för hennes barnbarn som har något fel i sin kropp som gör att han ej kan leva ett normalt liv trots sin ungdom. En kille som verkligen borde få fungera!!

För en stund sedan kort besök av Fredrik, som bor i min närhet. Nog har jag ett bra liv, alltid.
I morgon bittida, hoppas jag att jag vaknar före klockan 8 för då hämtas jag av Färdtjänst för en tur till stan.

I dag har den man som körde lastbilen på Drottninggatan, häktats och har erkänt att det var han som körde bilen.  Nu har polisen ett stort jobb framför med att reda ut det ena och det andra.
Alltmedan vi alla sörjer det som hände.
Att det fått så stora proportioner är ej så konstigt med tanke på att liknande saker hänt i andra länder och nu även kommit till VÅRT land.  Ondskan tilltar men vi fortsätter att tro på en god Gud och vi står "MOT det onda, FÖR det goda, ALLTID!  Medan vi väntar!

Tror att det är dags att sova nu så jag slipper vakna av att en chaufför från Färdtjänst ringer på dörren i morgon.  Sov Gott mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar