lördag 29 april 2017

Lördag 29 april 2017. Sovit bort det mesta av dagen sedan jag bakat drömmar.


Jag har sovit mycket i dag. Vilket jag inte hade tid med.
Kökets diskbänk var sedan gårdagen översållad då jag valde sängen i stället för att ägna mig åt köket.
Ulla och Lennart kom på förmiddagen in för att hämta bullar, som jag i går bakade till Antons 5-årskalas i dag. Jag hade en plåt drömmar i ugnen när de kom men de hade ej tid att vänta så nu har familjen en låda goda kakor att hämta här. Jag klarade av att baka klart innan jag somnade i fåtöljen.

Att gå på födelsedagskalas är roligt och jag hade sett fram emot att få vara med i dag men förkylningen har gjort mig trött om jag inte annars haft så stora besvär av den. Så jag föredrog sömn i fåtöljen.

När jag efter ett antal timmar vaknade kom Ulla och Lennart tillbaka. Nu för att jobba.
Ulla tog tag i köksregionen, Lennart hittade dammsugaren och se! Plötsligt kan jag andas ut !
Jag hade ibland vaknat till och tänkt "ut i köket Ruth!"

Bara för att åter slumra! När de då kom och tog tag i alltsammans var lyckan gjord!

Det gick fort och snart rullade bilen iväg med "änglarna" och jag kunde ta lite kontakt med eventuella fikagäster.Skulle ha ringt min städhjälp tidigare men hade inte ens ork till det!

Nu ska jag  fortsätta att vara lite dålig och bara skriva detta klart för att sedan sova.
När jag är "lite dålig" så är det ofelbart så att jag sover vare sig det är natt eller dag.

Rensade lite ur köksskåpet i dag så Ulla kunde ta med en del porslin till Flyktingförläggningen, nära Hjortkvarn. Mer ska det bli. Orkade inte plocka fram mer i dag.
När flyktingarna slussas vidare behöver de både det ena och det andra för sitt fortsatta liv och tar med sådant som lämnats som gåvor vid förläggningen.. Har länge önskat att få ta en tur till Björnhammar och ska dit så snart jag blir OK.

 I morgon ( när jag nu har så fint i köket) får jag fikabesök, som jag ser fram emot.
Först TVgudstjänsten och Närradion. Sedan kyrkkaffe här. Låter bra! Om jag nu för andra kvällen i rad lägger mig tidigt så är jag ännu friskare i morgon. Tack alla som ber för mig.
Att vara sjuk har jag aldrig trivts med. I många år under min barndom och mina tonår hade jag ofta en brinnande huvudvärk med kräkningar. SÅ många gånger jag kom hem  från skolan, kastade väskan ifrån mig medan jag drog ner rullgardinerna i kammaren och gick till sängs. Många Magnecyl och Albyl åt jag under de åren.
På morgonen var all värk borta och jag kan ännu minnas den befriande känslan när jag frisk kunde få något i magen och gå till skolan som vanligt. Så fruktansvärd värk jag fick härda ut med tills jag somnade kvällen innan. Det blev bättre i 18-20årsåldern och den svåra sortens värk kom aldrig åter.

Är så tacksam att jag mestadels varit frisk hela mitt liv. Kanske därför jag reagerar så fort jag mår lite dåligt!
Nu fick jag via FB ett fint foto på mina två yngsta barnbarnsbarn som åker skidor i Sälen. Så söta och så roligt de har!

Jag gäspar i ett och vet att jag absolut måste till sängen. Bums!
Önskar oss alla GOD NATT! Nu blir det att prata lite med Gud innan jag somnar gott!
I morgon är det söndagsmorgonkaffe med två bullar, som vanligt, . TV 2 gudstjänsten börjar klockan 10. Tänk så bra att man kan vara med hemifrån när man inte orkar gå till kyrkan!
Att aldrig ha behövt säga:"Adjö då Gud, vi ses nästa söndag", när man gått ut genom kyrkporten.  Att veta att Han finns HÄR och NU och att han alltid BRYR SIG OM varje liten grej i våra liv. Vi själva väljer!  Jag är SÅ tacksam att få ha en sådan vän!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar