lördag 15 april 2017

Påskafton, lördag 15 april 2017.

Allt förändras. "Att bli gammal är inte roligt", sa min mamma. Jag håller med henne. Jodå jag vet att jag har så mycket att vara tacksam för. Barn, barnbarn, någorlunda god hälsa,dator, surfplatta och iPhone, vänner (Fast de börjar dra sig hemåt en efter en) hus och hem, mat för dagen.
Lika bra att svara innan man får påminnelsen från något av barnen. Så var DET avklarat, som Astrid Lindgren sa  när hon och hennes syster i telefon sagt "döden, döden."

I dag är det alltså påskafton. En annorlunda sådan Jag har nog aldrig varit ensam en påskafton. Jag var bjuden till både Hjortkvarn och till Elsemarie och Lasse, som har alla barnen hemma, men jag avböjde. Kände bara att jag VILLE vara hemma ensam. Dessutom har jag inte varit riktigt i form sista dagarns så det passade så bra.
Tro nu inte att jag haft tråkigt för det. Nejdå!
På förmiddagen ringde Sven som med Maria och Kristin var på stan. Efter en stund kom de med vackra påskliljor i kruka och bakelser, så goda. Jag hade bullat upp med kakor men så klart käkade vi påskbakelser till kaffet. Jag hade just gått här och tänkt på att jag inte varit och handlat på ett par dagar och därför inte hade några påskliljor att pryda bordet med. Se så det klaffar ibland
Roligt med en pratstund så där oförhappandes. De skulle också vara ensamma i kväll.

Jag gick till köket, hittade kycklinglever i frysen. Den höll jag  på att steka då det ringde på dörren.
 Utanför stod Filip och Linn med en stor vit bricka. På bordet i vardagsrummet placerades en silltallrik med allt tänkbart gott på. På en större tallrik fanns alla påskens läckerheter. Omelett, Sillsallad, Janssons frestelse, Prinskorv, Köttbullar olika slags ostar, sallad mm.  Påskmust till detta. Dessutom en stor tårtbit på en assiett med "plasttak. Så klart jag blev glad!
Nej jag orkade ej äta allt så nu har jag mat i morgon också. Jag blev så glad så jag hade nära till tårarna. Tobias satt i bilen och väntade för han hade hosta och ville nog ej smitta ned en gammal mormor, som kan få lunginflammation för mindre!!!

Efter denna trevliga händelse ringde jag till Georgs lillebror, Elon, i Holland. Han fyller 80 år i dag. Han har alltid varit tio år yngre än jag!! Han blev märkbart glad över hågkomsten. SÅ roligt att få prata med honom. Han hade i går fått vara med om liknande överraskning som jag på min 60-årsdag.
Sonen  hade ordnat en verklig överraskning åt pappa.
Han hade tillsammans med sin fru bjudit föräldrarna på restaurang i går kväll, för att fira Elon på 80-årsdagen. När Elon med sin fru Marja kom ner på gatan stod hela den övriga familjen där, ditresta från Sverige. Barn och barnbarn! Där bara fanns de, helt oväntades! Elon berättade att han grät och jag sa att jag vet precis hur han kände det. Jag glömmer aldrig den överraskningskväll Georg och barnen fixat på min 60-årsdag. Jag grät och skrattade! Vilken kväll! Om den har jag nog  tidigare berättat. Om det inte faller under det som dottern påtalat att jag säger att jag senare ska berätta om saker som jag inte sedan kommer ihåg att berätta.
Det var SÅ roligt att höra Elon berätta om kvällen.
I sommar ska jag få besök och få veta mer saker . Så länge sedan vi träffades:

Efter det samtalet ringde Kerstin , som sedan kom på liten visit innan hon åkte till nattjobbet  och sina patienter. En bit av både bakelse och tårta fanns kvar att bjuda på.

I och med detta säger jag GodNatt till er kära, trogna bloggläsare! I morgon är påskdagen och en glädjedag. Jesus uppstod och "han sitter nu på Faderns högra sida för att (inte anklaga eller sätta dit oss) mana GOTT för oss. Han vill oss väl! I dag har jag flera gånger fått se hans kärlek och omsorg. För honom är VARJE människa så dyrbar och så älskad och hans öra är vänt till oss när vi uppriktigt vänder oss till honom. Han sviker aldrig!

Låt oss fröjdas och vara glada! Han har fört oss från mörker till ljus
"Men Jesus är densamme än, förblir och är vår bäste vän. Hans nåd av ingen växling vet. Den är av evighet!" Gammal sång jag minns från barndomens möten i baptistkapellet i Figeholm!

Tacksam för en bra dag då jag hela dagen varit på benen går jag nu till nattens vila! Tack Jesus!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar