fredag 14 april 2017

Långfredag 14 april 2017.Stilla blev dagen. Lite forntid.

Så är påsken här. Lite till mans blev vi förvånade i morse av att det snöade. Jag tog då ett foto genom ytterdörren. Nu ½9 på kvällen tog jag ett också från altandörren.
Jag har inte skottat trottoaren. Min granne har, som vanligt, skottat hela gatan från sin tomt till grönområdet vi har på andra sidan gatan. Han sköter snöskottningen perfekt. Får se i morgon om jag orkar ut och skotta, Jag är ej riktigt OK så jag har inte orkat i dag. Visserligen sov jag bra natten som gick men det känns ändå inte som att jag mår bra.

Jag har inte varit utanför dörren i dag. Har tittat på musikalen Jesus Christ Super Star och en dokumentär om Jan Eliasson som i många år jobbat i Förenta Nationerna. Mest känd som fredsmäklare. En värdig efterföljare till Dag Hammarskjöld.

Kerstin ringde och frågade om jag behövde hjälp. De bytte däck i går och hon ska jobba i natt så hon skulle köra försiktigt till jobbet i kväll, så får vi se hur det är i morgon.

Tror att det är läge för en titt i dagboken från år 1996. Fortsätter där jag slutade i går.
Mars 16. Jobbar på Ria 9-13. Sedan hos Kerstin och Awad på fika.
Mars 17, söndag. Jag går till församlingsmöte klockan 10.00 där vi fick information om "Hopp för Sverige" Står inget mer men det låter hoppfullt tycker jag. Vid 17-tiden kom Vidor och Majken från Göteborg.
Mars 19 tisdag. Majken mår inte bra så Vidor och hon åkte hem. Den mannen är så snabb och hann under gårdagen med att klippa ett par av träden och innan de åkte hanns också päronträdet på framsidan med. Välsignade Vidor! så glad för trädgårdshjälp jag fått av honom i flera år.
Elsemarie är hemma för "sjukFilip" och jag går dit för att ta vid i morgon.
Mars 21 torsdag. Linn är glad för att jag sovit över där. Vi läser, leker, bygger kojor och roar oss alla tre. Linn har varit hos hårfrisörskan och fått lockar och är lite tveksam efteråt med tanke på hur de ska reagera på dagis!

Mars 22. På Begravning. Vår vän sedan vår tid i Stockholm Robert Lithell till sista vilan.
Gick sedan till Emy Eriksson. Fått brev från min vän Hjördis, som tidigare anslöt sig till Jehovas vittnen, att hennes fina man Bengt hade dött.
Mars 23. Lördag. Gick till slottet där en New Age konferens pågår i två dagar. Satt på en bänk och bad tyst.
Mars 24. Söndag. Till kyrkan och söndagsskolan. Sedan matgäster. Klockan 18 bön i Immanuelskyrkan, "Inför Herren".
Mars 25. Sår smultron och pysslingkrage. Är hos Filip som hostar mycket. Jag till "Diakonala Rådet" på kvällen.
Mars 26. Kristin hade håltimmar. Kom hit, fick lunch och stannade en stund Så roligt för oss båda.
Gjorde semlor och åkte med Lennart till Hjortkvarn.
Mars 27. Kristian har så ont i halsen. Kan bara dricka varm nyponsoppa. Vi spelar Scotland Yard och ett spel som Kristian själv har gjort. På kvällen stryker jag en del av den stora hög som finns att ta utav.
Mars 28. Massa snö! Skickat kort till Margareta Lithell. Jag vet hur det är att bli ensam.
Mars 29. Ännu mera snö! 0gr. Hem och hämtade Linn och Filip på Dagis. Ruskväder. Vi tog oss fram med vagnen. Elsemarie i Stockholm med "Svart på Vitt"kören. Lasse hämtade sina små hos mej. Linn berättade om sin uppgift som "Tröstare" och gav exempel. Lilla gumman! Tror hon fortsatt i den uppgiften.
Mars 30 och 31. I Immanuelskyrkan på lördagsbön. I dag var jag ensam där. På söndagen är jag så förkyld. Pratar med Kristin i telefon men orkar inte åka dit. Sven, Maria och Elsemarie är i Jönköping med kören. Lasse har kul med barnen. Filip var här på förmiddagen, medan föräldrarna var i kyrkan på gudstjänst. Kören åkte klockan 16.00 till Jönköping.

Nu tog mars månad slut. Lite av minne för familjen blev det.
I TV berättas om och visas bilder på det enorma blomsterhavet på Sergels Torg i Stockholm. Allt ska tas bort natten mellan måndag och tisdag.

Nu är det hög tid för mej att komma i säng. GodNatt alla vänner och Sov Gott! Gud är god.
Ska be för lilla Aline som fortfarande har ont av illamående. Jag tänker på morgondagen då det borde vankas godis! Gud kan allt så vi ber att allt ska bli bra. Inte behöver vi tänka att vi inte ska besvära Gud som någon sa till mej för länge sedan. Jag försökte följa rådet men insåg hur dumt det var. Gud älskar att få höra sina barn be om hjälp och vi fortsätter MOT det onda, FÖR det goda tillsammans med vår Fader, som älskar oss så mycket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar