söndag 2 april 2017

Söndag 2 april 2017. Tur att jag har Gud som ledsagare så mycket som jag har att tänka på.

Det har aldrig varit "stillestånd" i mitt liv. Inte nu heller fast jag kommit upp i åren.
Synen avtar sakta och i går frågade jag en vis man om han trodde att mitt bloggskrivande möjligen var en bov i dramat. Han svarade diplomatiskt att det nog inte är någon bra medicin.
Vet ej hur jag ska tolka det precis men förstår nog vad han menade. Att sluta blogga går nog inte för sig, så jag får fortsätta att be Gud att bevara (och förbättra) den syn jag har. På höger öga är den ganska bra, faktiskt. Det är "på håll" synen som är sämst.


Så här blev dagen. Lite TVgudstjänst, lite Närradiogudstjänst.
Sms från systerdotter. Hur jag mår? Jotack jag mår bra men vill helst vila mej och önskar ett hembiträde. Se bara! Där slog jag huvudet på spiken. Det önskade hon också!

Tror inte att någon av oss får vår gemensamma önskan uppfylld!

SMS från Lovin som i går fyllde 14 med hälsningar och tack för de bidrag han fick på födelsedagen. Hopräknat blev det 2.450 kronor, som nu går till önskat ändamål. M.A.O. till Syrien! "Heja Lovin!" " Fantastiskt!" "Jättebra, Lovin!" Så lät SMS på nätet.

Vilket bra initiativ att tänka på dessa som måste fly sitt fosterland! Glädje i Himlen när vi står på Guds sida och hjälper, som Gud önskar att vi ska göra.
Mot det onda! För det goda! ALLTID!

SMS från Markus."Om du hör något som brummar så är det bara jag och Motorcykeln."
Nu ska den alltså tas ut från vinterförvaringen på landet och stå i mitt garage igen.

Innan dess ringde Inga. "Hur mår du?" "Jag är trött". " Kanjag kan hjälpa dej med något?"
Inom en halvtimme var hon hos mej. Fram med dammsugaren för i morgon kanske jag får besök.
Matgästen får byta måndag mot onsdag den här veckan.
Inga, vilken överraskning! Få extra städhjälp. Tack för att du kom!

Ska ringa min kommunala städhjälp någon dag framöver, för ordinarie hjälp.

Under tiden Som Inga dammsög så ringde Gunnel från Borensberg. Där ska under året ordnas 100-årsjubileum i Salemförsamlingen och det undrades om jag kunde stå till tjänst med en liten upplysning till hjälp vid ordnandet av Minnesskrift. Det visade sig att Gunnel och jag tillsammans kunde knäcka den nöten!
Fick även veta att det snart blir 35 års klassfest. Gunnel och Elsemarie gick i samma klass. En kamrat, bosatt i fjärran land kommer också för att få vara med på Minnesfesten. Så roligt för klassen att ses igen efter så många år!

Den klassen var något utöver det vanliga och jag har tidigare berättat om deras bedrifter och entusiasm. Så många minnen från den tiden då även vi föräldrar drogs in "i smeten". Allt bara lyckades vad än dessa ungdomar rörde vid! Deras uppfinningsrikedom hade inga gränser.

Skulle vilja vara liten och osynlig för att få lyssna när de nu ska träffas. Vilken fest för dem att se varandra efter alla år!

Jag ler fortfarande när jag tänker på hur de fick fart på oss lite till mans. Basarer, lotterier, konserter!!

I dag har Örebro Kammarkör haft, jag tror, två konserter i Nikolaikyrkan. Alla biljetter slutsålda.
Såg nyss på FB att Elsemarie kom från konserten till dukat bord då hennes Lasse lagat den goda maten. Något han är bra på.
Nu är dagen slut och jag ska försöka avsluta mina rader med en hälsning till er alla.
SovGott och lägg er i tid ni som ska upp till jobb i morgon bittida.
Jag tar det väl i den takt som jag brukar. Kom just ihåg att jag lovat ett barnbarn att baka vaniljbullar!
Det ska bli!

Kära vänner! Låt oss bedja för alla som är berörda av den svåra bussolyckan i Härjedalen. Jag gråter med dem och ber att Gud ska hjälpa med allt. Jag har följt nyheterna under dagen och tårarna rinner. En skidresa med ett 50-tal elever och vuxna som skulle ha en trevlig skidvecka och den slutar i tragedi innan den har börjat.

 Tre elever döda, några allvarligt skadade,  många chockade och sörjande. Själv har jag tänkt särskilt mycket på chauffören! Allt är så fruktansvärt och vi sörjer och "gråter med dem som gråter."
"Blott en dag, ett ögonblick i sänder..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar