torsdag 6 april 2017

Onsdag 5, torsdag 6 april 2017. Utlovade Vaniljbullar fixade. Besök av Sven torsdag.

I dag kom Matgästen, som inte fick komma i måndags. Varför har jag redan glömt!
I dag bjöd jag på en tjock näringsrik grönsakssoppa, pannkakor med jordgubbssylt och vispgrädde.

Vaniljbullar, som jag lovat ett barnbarn bakades och hämtades av bb som fick skjuts av fadern.Några har jag lagt i frysen för det blir säkert fler tillfällen vad gäller Vaniljbullar och barnbarn.

Sven har skickat receptet på de goda bullar han bakade till min 90-årsdag. Ska prova vid tillfälle.På TV berättas om gårdagens bussolycka. Chauffören , som jag tänker mycket på, är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och en förundersökning har startat. Bussbolaget ligger också illa till.

Just nu berättas om Nora Veteranjärnväg som utsatts för skadegörelse. Hörde någon säga att "man tappar lusten att jobba". Det här var ej första gången.

I NewYork har FNs Säkerhetsråd i dag varit samlade för samtal om den giftgas som så många i går drabbades av, Många dog och andra blev svårt skadade.

Det är väl bra attVästvärlden opponerar sig men vem lyssnar?
Jag hade så väl behövt träna men avstod också denna dag. Jag har tränat sedan jag opererades för lårbensbrott. för några år sedan Innan jag fyllt 85 år betalade jag 80 kronor varje gång. Det föll då
 inom ramen för sjukvård. När man fyllt 85 betalar man inte längre några avgifter.

 Efter tandläkarbesök förra året fick jag väldigt ont i nacke och hals och fick hjälp av sjukgymnasten med det och jag har fortsatt med träning utan att betala.

I går ringde min sjukgymnast och sa att nu måste jag köpa kort för att fortsätta med träningen.
I nästa vecka ska jag gå dit. Ett kort kostar 1200 kronor om året. Jag har fortfarande ont i benen om jag inte tränar, så jag ska nog köpa ett kort. Nu kommer våren och en promenad till och från träningen kan ej vara fel. Kanske jag borde köpt kort tidigare men ingen har frågat. "Nu har vi gått igenom en del här" sa sjukgymnasten, så jag förstår att det var fler som gått i god tro.
Jag har inget emot att betala bara jag vet reglerna.

Nu är det alltså torsdag och både Sven och Kerstin har varit här. Så roligt när " pensionärer och halvpensionärer" hittar hem till sin mamma. Kerstin har ont i ryggen och Sven är väldigt hes och har ont i halsen. På måndag ska han få komma till USÖ, "Öron, Näsa,Hals."
Det är märkligt det där med mammor och barn. Barnen får inte bli sjuka! Då blir mamma bekymrad.

I kväll är Sven och Maria tillsammans med vänner i Karlstad på någon musikalisk underhållning. Förmodligen något stort,som borde benämnas därefter. Min brist på musikalitet gör att jag ej kan ge mig in på någon presentation.

I morgon är det återigen två begravningar av vilka jag inte skulle vilja missa någon. IngaLisa, min kära vän, som jag tillsammans med Elsa Nordenborg har så många minnen ihop med.

Så länge vi alla tre orkade, så träffades vi hos varandra. Åt god mat, kaffe och många kakor och hade många, fina samtal. Det känns svårt att de där tillfällena inte mer återkommer. Nu är IngaLisa hemma hos Gud. Alltid när någon gått över gränsen så får jag många tankar om livet efter detta och hur det ser ut och hur medvetna vi är.

Den begravning jag skall vara med på gäller Lasses mamma, Elsemaries svärmor. (Flickan från Oskarshamn, där hon växte upp samtidigt som  jag i Figeholm, fast på den tiden visste vi inte om varandras existens.)
Jag får åka med Lasse och Tobias till Katrineholm i morgon. Elsemarie åker tåg i morgon bittida, som vanligt.
 
I TV talas det om Somalia och den fruktansvärda torka som där råder sedan ett par år medförande att människor svälter. Livsmedel som inköpts billigt i andra länder förs till Somalia och säljs till höga priser.Somalia är ett farligt land att leva i.Korruptionen råder i högsta grad. Många hjälporganisationer är i verksamhet i landet.
Till sist vill jag säga GodNatt innan jag går till nattens vila. "Herren är min herde, mig skall intet fattas! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar