söndag 23 april 2017

Söndag 23 april 2017. Joodå, jag klarade ännu en dag!

Det börjar bli kväll och dagen går mot sitt slut.
Jag sov gott hela förra natten. Tack alla som bad till Gud för mej och mina två, just nu, speciella böneämnen!
I dag valde jag ännu en gång att se TVgudstjänsten i stället för att gå till kyrkan.
Just när den börjat ringde det på dörren. Där stod Stefan och ville ha kaffe. Han skulle inte heller gå till kyrkan i dag. Han berättade om en Taizegudstjänst i Ramundeboda (?) kyrka i fredags kväll, där han deltagit. I dag hade han ont i en fot. Vi ber för honom!

Vi tog god tid på oss och hann prata en hel del. Han var här i går och klippte träd men då hann vi ej prata, precis!
Jag fick i dag hjälp av barnbarn med familj att samla riset från träden i en hög på tomten så kan jag beställa en släpkärra senare i veckan för att få bort det. Joodå jag köpte av Nordström, för många år sedan, en kvarn för att mala riset och lägga i komposten för att få näringsrik jord.
Med tiden har jag dock blivit alltmer bekväm och väljer numera att få riset bortfraktat.

Men ide'n med kvarnen, var och är, god.

Barnbarnet Mikael fyllde nyligen år och i dag skulle han firas. Jag hämtades av Kerstin som hade ringt och frågat om det var något jag behövde  och när hon kom hade hon en kasse med det önskade med sig, som gåva. De är så omtänksamma, mina barn, och är mig till stor glädje!
Inte att undra på att jag är nöjd!!

På hemväg från Mikael stannade vi till en stund hos Magnus som nyligen fått ny bostad.

Nu sitter jag här och mår inte särskilt bra. Jag har "det" i kroppen på något vis och känner bara att jag längtar till sängen. Verkar som att jag får lite feber framåt kvällarna och hostan är visserligen bättre men ej helt över,

Jag har ringt efter Färdtjänst som i morgon bittida ska ta mig till USÖ för ögonundersökning. Min syn försämras och jag vill träffa en läkare. Det var ej så enkelt som jag trodde men  fick löfte om att en läkare skulle komma in till ögonsjuksköterskan som skulle mäta trycket.Jag har ett par frågor att ställa, nämligen.

I dag har det varit soligt men kallt. Vet ej vart våren tog vägen. Men svenskarna är ett tåligt släkte och vi har lärt oss att vänta utan att förtröttas.
Ringde i dag till min syster IngaMaj och fick svar. Ska åka dit och hälsa på när hostan gått över.

Nu ligger en ny vecka framför och jag ska i vårstädningen försöka bli av med två skrymmande saker, nämligen ett piano och hela inbundna serien av Nordisk Familjebok. Får hämtas gratis! Ingen spelar längre och nu Googlar man i stället för att läsa Uppslagsböcker. Så är det med det.

Nu tackar jag Gud för en trevlig dag  och för att sängen väntar för jag är inte helt OK.
Jag ska dricka varmt honungsvatten, prata med Jesus och somna gott. Så är i alla fall tanken.

Sov Gott, mina vänner! Gud är god och  står på vår sida. Vill oss väl! Tack för allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar