fredag 21 april 2017

Fredag 21 april 2017. En del dagar blir inte som man vill.

Klockan är fem och jag vaknade nyss. Alltså fem på eftermiddagen! Jag har sovit bort ännu en dag.
Inte hämtat in tidningen. Men nyss bestämde jag mig för att göra det i alla fall! Tänkt och gjort!
Jag orkade minsann! Nu ligger den här och väntar på att jag ska ta den med till sängen och läsa tills jag åter somnar.  För nu är jag sjuk. Så där lagom som jag nästan varje år blir just den här tiden i april. Jag är som programmerad till detta.

Då sover och sover jag. Kommer just ihåg att det står i Bibeln om hur Lasarus,som Jesus, medan han vandrade omkring i Palestina, ofta besökte hade blivit sjuk och hans systrar hade sänt bud till Jesus att komma. Jesus sa till sina lärjungar: "Vår vän Lasarus sover men jag går dit för att väcka honom.
Lärjungarna sa:"Herre, sover han så blir han frisk" ( Det är de orden jag i dag tänkt på)
I fallet med Lasarus var det så att han var död, vilket Jesus visste men lärjungarna trodde att han menade vanlig sömn.
I Johannes evangelium i Bibeln, kapitel 11 berättas om hur Lasarus efter att ha legat fyra dagar i graven blev uppväckt av Jesus.

Som sagt, jag brukar sova mig frisk och blir alltid lika uppmuntrad av att läsa hur också på den tiden man visste att man kunde sova sig frisk.

Nu tror jag att ni, mina vänner, vill be till Gud att jag snarast blir frisk. Jag tror på förbönens makt och är alltid tacksam över att veta att mina vänner ber för mig.

Jag har en del planerat för morgondagen. Visst sjunger det inom mig:" Blott en dag, ett ögonblick i sänder,,Vilken tröst evad som kommer på. Allt ju vilar i min faders händer. Amen!

Jag har fått en del goda råd hur hostan ska lindras och jag har ätit honung, druckit varmt vatten kokt med Ingefära. (Gurkmejan hade jag vid tillfälle städat bort på grund av  att den alltför sällan användes.) Citronvatten, en bortglömd apelsin, stor och fin.
Tack kära ni för att ni bryr er. Om att vara sjuk tycker jag inte!!!

Det finns ju så mycket roligt att pyssla med i stället!! Fortsatta råd mottages tacksamt.
I går fick jag två  böneämnen som jag tar med mig inför Gud innan jag somnar. Bed gärna för dessa tillsammans med mig.   Gud vill oss väl och finns till vår hjälp i denna onda värld men vi VET hur det slutar! Gud kommer att ha sista ordet! Då vill jag alltid stå med honom. MOT DET ONDA!
FÖR DET GODA! ALLTID!   Jesus lever!!!

Godnatt! Sov Gott! Tacksam går jag till sängen! Gud med oss!! Det där med foton har jag ännu ej lyckats lösa. Ser fram emot det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar