måndag 10 april 2017

Måndag 10 april. 2017. Alltid händer det något! Eller inte!

Egentligen är jag alldeles för trött för att blogga i kväll men skriver ändå, medan jag minns lite av dagen. Nu trilskas datorn igen så om jag avslutar tvärt så vet ni vad det beror på.

Kerstin dök upp med en present och en kasse godsaker. Hur kunde hon veta att jag hade slut på osten? T.ex.  Med så snälla barn som jag har så behöver jag ej handla så ofta.

Sen eftermiddag kom Inga och fikade. Så roligt att vi bor så nära varandra. I morgon kommer Annelie och sedan ska jag till hårfrisörskan för permanentning av håret.

Från Stockholm berättas i TV om det stora terrordådet. Jag blir så ledsen av att höra, dels om den 11åriga skolflickan som var på väg till tunnelbanan för att där skulle hennes mamma och hon mötas,
dels för den unga mamman från Belgien med ett litet barn på 1½ år därhemma. Hon hann aldrig träffa de vänner hon var på väg att möta.
Nu är gärningsmannen häktad, men vad hjälper det? En enorm sorg har drabbat oss!
Polis och säkerhetspolis jobbar nu för att försöka få veta omständigheter och kontakter runt den här mannen, som hade utvisningsdom över sig men som "hållit sig undan" annars hade han skickats till sitt hemland. Där tycks de leva i fattigdom och osäkerhet och många flyr .

Polisen har fått så mycket uppskattning och beröm för sina insatser och blomsterhavet på Sergels Torg bara växer och växer.

Har ringt min syster, som bor här i stan, men har flyttat så jag orkar inte promenera till henne numera.
Ringde min bror också. Han har haft lunginflammation och varit inlagd på sjukhus några dagar men är nu hemma igen. Någon färd till Figeholm, som han planerat till påsk, blir det inte.
Det är roligt att höra hans röst och att han tycks ta vara på det goda och roliga i livet. Alltid pigg och glad! Skulle börja simma igen om en vecka.

Det här blev en dag då inget särskilt hänt så det finns inte mycket att skriva om. Jag kunde ju ha ansträngt mig lite och betat av lite forntid men morgondagens kväll då jag sitter här nyfriserad kanske jag tar fram min gamla dagbok och blickar bakåt i tiden.

Nu blir det i alla fall sängen. Ska prova med att dricka varm choklad i kväll igen. Jag sov så gott hela förra natten sedan jag intagit nämnda dryck!!! Hahaha! Inte kan det väl vara så enkelt!
Ska berätta i morgondagens blogg hur det gick!

Sov Gott, mina vänner! Har haft en pratstund med Tobias, som har påsklov och njuter av ledigheten.
Vi har så fin gemenskap, Tobias och jag. Han har tålamod med mej och vi har många roliga minnen tillsammans! Jag håller hårt i sista barnbarnet, ska ni veta!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar