lördag 8 april 2017

Lördag 8 april 2017. På stan i dag med dotter och barnbarn.

Det är inte så ofta jag går på stan nu för tiden. Förr tog jag bussen dit och gick i affärer och kollade läget. Nu håller jag mig hemma om inte någon erbjuder mig sitt sällskap.
Det var detta som hände i dag. Jag hade redan i går aviserats om en liten utflykt.
SMS i morse. "Vi hämtar dej om en timme." Jag hade suttit i fåtöljen och sovit någon timme, som jag ofta gör efter frukosten och morgonandakten med bibelläsning, boken "Daglig Kraft" och en pratstund med Jesus.

 Ringde Jonas för att få lite datorhjälp. Vi pratade för länge och det blev bråttom.
Med Filip vid ratten, Elsemarie och Linn som sällskap var vi snart på stan där vi lämnades av och Filip vände hem igen.
Lite klädinköp (inte jag, som har gott om kläder) för den som är ute i arbetslivet och behöver förnya sig emellanåt, det obligatoriska besöket på Vasa konditori, där Elsemarie tillbringade ett antal raster då hon studerade vid, den då, närbelägna Musikhögskolan, som senare flyttades till Universitetet.

Härliga ostmackor gjorda av de mest ljuvliga grova bullar, beströdda med solrosfrö.
Jag har på senare tid varit försiktig med sötsaker. Inte ens en bulle till morgonkaffet senaste veckan.
Om jag gått ner i vikt på grund därav?? Icke, kära vänner! I påsk ska jag återinföra den goda vanan att börja dagen med kaffe och bulle. Tänker, i alla fall när jag inte har sällskap, avhålla mig från godsaker. Skadar inte att minska ner lite, även om bytet kaffebröd mot smörgås inte ger något resultat i minskad vikt.

Händelsen i Stockholm i går har gjort att nyheterna pågått största delen av dagen med återkommande bilder från Drottninggatan och intervjuer i det oändliga med människor.
I en sändning i kväll, med deltagande av en psykolog och en biskop, som fick svara på journalistens frågor, var de båda överens om att detta upprepande av händelseförloppet inte är bara av godo, då vi ständigt bombarderas med ord och bilder, som fastnar i vårt medvetande.

I kväll visas att Drottninggatans avspärrningar nu är borttagna. Kungen, hemkommen från Brasilien har talat till folket och sagt att de som gör gott är många fler än de som gör det onda, något vi ej får glömma!

Den man, 39 år, som greps i går har tillsammans med offentlig försvarare suttit i förhör i dag.  Han är från Uzbekistan men skriven på en adress i närheten av Stockholm.
Nu finns risken att andra ska inspireras av dådet i Stockholm och polisen har förhöjd beredskap på flera platser i landet.

Tänker på att Georgs pappa hade sitt kontor just i hörnet av Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan dit man tittade upp någon gång när man var på stan.

Minns vid ett tillfälle då jag hade ställt min cykel för nära ett övergångsställe på Drottninggatan.
Promenerande polis uppmärksammade detta, kollade cykeln och upptäckte att jag inte hade nummer eller namnskylt på "fordonet" så när jag kom ut från Pub där jag köpt något, väntade polisen och jag blev tillsagd att ordna detta för att sedan gå till polisstationen på Malmskillnadsgatan, lite nedanför Drottninggatan och visa att jag gjort som jag blivit beordrad. Jag bodde då på Söder.

 Efter någon dag hade jag klistrat namn på hojen, cyklade till Drottninggatan. upptäckte att Malmskillnadsgatan var enkelriktad och jag föredrog därför att parkera, låsa cykeln och promenera till polisstation. Gick in på kontoret, bad en polis följa med och kolla cykeln, som alltså stod på Drottninggatan. Naturligtvis kunde jag åkt en annan väg och stannat utanför kontoret men tror att jag gjorde, som jag gjorde för att mitt sunda förnuft sa mej att det hela var lite överdrivet, om än fullt i sin ordning. Tyckte att jag hade gjort mitt så nu skulle polisen göra sitt. Båda med lite extra besvär.

Alltnog ! Polismannen, i skjortärmar, lämnade motvilligt kontoret, gick  bredvid mig gatan upp till cykeln. Jag fick godkänt.
 Polisen gick tillbaka till sitt kontor och jag cyklade hem till min gata på Söder. Jag hade fullgjort min plikt och var nöjd.
Kom att tänka på den där händelsen i kväll när gatorna nämndes i TV.

I TV fortsätter de att berätta om dådet." Vi ska inte låta oss besegras av det onda utan besegra det onda med det goda," Ungefär så går resonemanget och jag tänker att det är helt bibelenligt att resonera så. Kan se att det står så i Romarbrevet kapitel 12. "Låt dig icke övervinnas av det onda utan övervinn det onda med det goda!"

Mycket av omtänksamhet, kärlek och godhet har präglat människors förhållningssätt i samband med det hemska som hänt.    

Nu "är min tid ute" och jag får avsluta denna annorlunda blogg med att önska oss alla en God Natt!
Inte haft tillgång till hjälp med att skicka bilder i dag heller och min iPhone avvisar hela tiden bloggen så jag ej kan få in den och då kan jag inte skicka bilder. Om paddan skulle funka i stället vet jag inte, i alla fall vet jag ej hur man gör. Väntar tills någon kommande kaffegäst ger mig en lektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar