tisdag 1 september 2015

Måndag 31 augusti, tisdag 1 september. Hej höst! Besök ! Fått blåbär. Kortisblogg.

Minnet, minnet! Bäst att skriva medan dagen varar!
Måndag middagsgäst, tränade, handlade, tiggaren fick 100 kronor och blev glad! Jag också! Tänk att ha handlat det jag behövde och ha pengar kvar att ge. Jag är så tacksam.
Så skulle jag blogga på kvällen men det orkade jag inte efter att på TV ha sett dessa massor av flyktingar som söker sig till Europa undan förföljelse och krig. Taggtrådsstängsel vid gränserna.
Drunkningsolyckor på Medelhavet. Såg nyss på Tv en man ,som förlorat hela sin familj i havet," Om jag fick  välja så hade jag också blivit kvar där" var hans kommentar. Som läkare hade han i ett års tid sökt jobb   men det är så lång väntan i Sverige så han kände sig tvingad att vända sig till ett annat land, trots att han lärt sig svenska.

I TV talas också om statens satsningar på skolan. Mer statliga pengar. Efter att i viss mån följt utvecklingen sedan skolan kommunaliserades och hört om hur staten  fördelat resurser till skolan, öronmärkta pengar, funderar jag på om det öronmärkta har använts till det pengarna var avsedda för.
Nu ska skolan få mer så förbättringar i skolvärlden kan ske!

Jag har visst tittat för mycket på TV ett par dagar.
Vad har hänt i dag? Seg som jag är om morgonen kom jag igång först vid 13-tiden.
Det ringde på dörren. Jag visste att Ulla skulle komma och öppnade försiktigt. Isak hör dåligt, nästan sämre än jag, men uppfattade tydligen något av Ullas röst. Dansade runt, skällde sprang till dörren och blev vild av förtjusning över att det var sant. Så snart Ulla kommit in och satt sig på en stol vid köksbordet så hoppade han upp i hennes famn. Stilla låg han där och såg på mej med en blick som sa ALLT! Jag är inte avundsjuk men blir alltid lika förvånad.

Ulla hade med sig två kartor ägg förutom 15 liter blåbär. Stora, torra och fina. Sven kom i kväll med lite varor han handlat år mig och fick då med sig en hink bär. Elsemarie, Kerstin och ett par vänner ska också få. Snart är jag också i skogen och plockar mer. Om vädret blir  bra. Tur, att av fyra barn, i alla fall ett, gillar att plocka bär så det kan förunnas mig att komma till skogs. något som jag är så tacksam för.

Ett par SMS och telefonsamtal har gjort dagen till något av en höjdare. Att Elsemarie hämtade Isak och hade tid att fika var också roligt.
Nu är dags att sova. Natti, Natti ! Sov Gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar