lördag 5 september 2015

Lördag 5 september 2015. Sedan blir det som det blir.

Se så vackra smultron jag plockade i rabatten i går. Goda var de.
Om mamma suttit här i mitt ställe skulle hon ha skrivit: "Hu, vilken lång och tråkig dag!" Sällan skrev hon så, men någon gång ser jag i hennes dagbok att hon gjorde det.

Allt går ju så långsamt numera så jag har ej, när kvällen kommer, gjort allt som jag tänkt.
Bakat två sockerkakor och fixat lite strykning i dag. Ringt min syster och tre barnbarn. Kyrkan har församlingshelg. Orkar ej vara med som förr. I morse satte jag mig vid köksbordet och låtsades att Jesus satt mitt emot. Jag är så barnslig och jag vet att han gillar det.

Jag inledde ungefär så här:" Jaa du Jesus nu sitter jag här tillsammans med dej och nu talar jag om för dej varför jag är lite dämpad i dag och att jag vill ha mer ork och lust att jobba,att jag inte ska vara så trött." Jag tackade honom för att han är stor och alltid finns hos mej. Att han aldrig tröttnar på mig , att han alltid älskar mig, att han förlåter det jag gör fel och att han rättar till det som jag själv inte kan göra någonting åt.
Jag ber för var och en i min stora familj. Jag har sett flyktingströmmarna på TV och ber för dem. "MOT det onda,FÖR det goda. Jag har det så bra och har massor att tacka för.

Tror att jag ska gå tillbaka till 90-talet när nu bröllopet i stort sett är avslutat. Ska se var jag slutade mitt förra inlägg från forntiden.

Så lång tid som har förflutit och så mycket jag tydligen skrivit om "det magiska bröllopet".

Nu är vi framme vid vecka 21, år 1992. Började med besök hos Kurt och Margit i deras sommarstuga i Stensbo. Det var måndagsgruppen som samlades där. " Kaffe i trädgården, bön inomhus", står det.
Jag åkte sedan med Kurt och Margit till Hjortkvarn och grattade Ulla.

Nästa dag står det att jag gick ut i hallonhäcken och rensade ogräs KLOCKAN 7! Utöver allt annat jag hann med denna dag Tänka sej! Det var DÅ det!
Den dagen, 19 maj, fyllde Bernard 12 år. Vi hade grattat honom på söndagen, den 17 då vi var samlade. Den 20 maj var det 28 grader varmt står det i dagboken.
Den 23 kom Lasse, Elsemarie och Linn på besök. På kvällen var Elsemarie och Lasse på "Frimis" och firade Lasses kantorsexamen!

Söndagen den 24 maj fick vi i Brunnsparken se Ulla spela mamma Alma i pjäsen"Emil i Lönneberga". Vi hade kaffekorg med och fikade där.
Sol och värme hela vecka 21 står det i boken. Skönt att minnas en dag som denna. Grå och regnig!

Jag är nu sömnig och klar för sängen. Önskar er alla en skön natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar