söndag 13 september 2015

Söndag 13 september 2015. Besök. Trevliga telefonsamtal. Går vidare imin gamla dagbok.

År 1992 plockade jag 50 liter hallon i trädgården på Eklundavägen. I år bor jag på Väster och fick 2 liter.
Lite TVgudstjänst, lite Närradio, sedan jag kommit på benen.
Gjorde en god äppelpaj på färska äpplen då jag väntade kaffegäst. Inga (som jag träffade på bussen och blev god vän med) kom och vi fikade och pratade om hennes "livsöde", som många gånger tidigare. Vi pratade om kyrkan, som vi inte ofta besöker men Gud finns med i våra samtal.

Telefon från Linn i Växjö. Mannen i Lund och spelar basket i dag.
Länge har jag tänkt ringa Anna, tjejen, som jag nämnde om i gårdagens inlägg, men det har ej blivit av. I dag ringde jag och det visade sig vara i rätt tid. Hon behövde uppmuntran och hjälp i bön. Jag var på hennes och makens bröllop tidigare i år. Hon blev glad över att jag ringde i dag och jag lovade att ringa igen under kommande veckan. Bed gärna för dessa två, som just nu är lite osäkra i tillvaron och behöver Guds ledning i sina liv.

 I TV berättas om hur vissa länder, däribland Sverige, tar emot flyktingströmmen positivt, med öppna armar,öppna hjärtan och öppna plånböcker. De som kommer är människor, som tvingats lämna sina hemländer, som de älskar, men där det blivit omöjligt att leva på grund av krig, så onödiga.

Nu till år 1992 och vecka 29, Jag skjutsar människor, bakar tårtor till andra. Får besök av Kristina Tufvesson, som jobbat på barnhem i Paraguay och hade mycket att berätta därifrån.
Mattias fått besked om att han kommit in på Civilingenjörsutbildningen vid Linköpings Universitet.
Bernard åkte till kusinerna i Hjortkvarn.

Vecka 30 börjar med att Kerstin och jag cyklar till sjukhemmet och hälsar på hos min goda vän Doris.Hon är mycket dålig.
I Hjortkvarn och plockar 6 liter skogshallon vid ladan i Skrankebol.
I Örebro har jag plockat 50 liter stora, fina hallon i trädgården denna sommar, som kom ovanligt tidigt.
25 juli, lördag är jag tidigt på benen. Packar för att åka till Vallersvik. Linn hade vuxit en del sedan jag senast såg henne.
Vecka 31 passar jag Linn medan Lasse och Elsemarie är i tjänst. Linn charmar alla.
Vi hinner med att en dag åka till Kungsbacka, där vi handlar en del kläder. Jag köper en blå dräkt.

Nu ska jag inte skriva mera i kväll. Ska lyssna till Agenda i TV 2, om flyktingkatastrofen och där Syrien fortfarande "mals sönder", som någon i TV uttryckte det häromdagen.
Efter TVtittandet blir det sängen. Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar