söndag 27 september 2015

Söndag 27 september 2015. Så roligt att bli bjuden på middag efter två Gudstjänster. Inget 90-tal i kväll.

Det blev inget kyrkobesök  men så tacksam jag är för Gudstjänster i TV 2, i dag från en katolsk kyrka. Jag lyssnade noga och många tankar for igenom min hjärna. Så annorlunda mot de Gudstjänster vi deltagit i de senaste söndagarna.
Verkligen annorlunda! Sången, bibelläsningen, nattvarden.' I min barndom var det en viss skillnad mellan olika frikyrkor, svenska kyrkan och katolicismen. Numer finns ej de gränser vi då hade.

I dag när jag lyssnade funderade jag en del kring detta.
Man skulle ju kunna undra vad som är mest rätt. Vilka Gudstjänster tycker Gud är bäst?
Direkt slås jag av tanken. Varför firar vi Gudstjänst och varför så olika?

Alla vill tacka och prisa Gud, om än på olika sätt. Alla vill visa sin tacksamhet för vad Jesus gjorde när Han led, dog och uppstod och därmed försonade  oss med Gud, som synden kom att skilja oss ifrån.
 Katolikerna tillber även Jesu moder. Jag minns när jag i ungdomligt oförstånd kritiserade en katolik för detta och svaret jag fick:" Vi ska respektera henne!"  Jag har under årens lopp ångrat mitt uttalande.Hade jag varit uppväxt i ett katolskt land så hade jag gjort likadant. Nu ser jag, efter alla år , en STOR Gud, som älskar oss och, framför allt, att Han ser till hjärtat.
Han vill ha vår kärlek.Han vill att vi ska ha tillit till honom. Tro att Han är kärlek. That´s all!!  Och det är viktigt att veta att allt är NÅD. De yttre formerna kan variera. Så här tänkte jag i dag, medan jag såg och lyssnade till Bibelordet, som prästen SJÖNG. Annorlunda,men lätt för åhörare att följa med.

Efter TV lyssnade jag till Närradiogudstjänsten och hämtades sedan av Filip till lunch med hans familj.  Han var hemma över helgen och åkte i kväll tillbaka till Göteborg.

Flyktingströmmen bara fortsätter. Ett tusen människor varje dag tar vi emot.Varför ska det se ut som det gör och varför ska Syrien, som lär vara ett så vackert land styras på det sätt som görs?
Är tacksam över att få bo i ett land där nästan alla politiker är eniga om att vi ska hjälpa den som är i nöd. Att VI skulle få det sämre för att vi hjälper flyktingar är uteslutet. Det finns en grupp på FB som heter "Ge och du ska få". Så är det. Gud fyller på och ser med välbehag på att vi hjälper den som lider nöd. Han är rik och sviker ALDRIG. Jag hade nog tänkt skriva lite mer men ibland blir det som det blir och då tänker jag: "I morgon, i morgon". Så somnar jag så gott. Natti, Natti!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar