tisdag 8 september 2015

Tisdag 8 september 2015. Blåbärsplockning. Underbar solig, skön dag..

Sol, massor av blåbär, fika med äggmacka, Bara SÅ roligt. 
Ett dygn var jag borta. Fick skjuts till Hjortkvarn i går.Isak följde med.Vi sov över där.Isak hos Ulla, som vanligt. Då Ulla slutat jobbet hämtade hon oss och kaffekorgen och så började det roliga.
På två timmar hade vi plockat 12 liter blåbär och 1 liter lingon och hunnit med att fika. Som vanligt så rensades bären innan de kom i hinkarna. Jag har många gånger under min långa levnad plockat blåbär men så mycket bär som finns i år har jag nog aldrig tidigare skådat. Vi var dock tvungna att gå hem då Ulla hade sammanträde i Kävesta klockan 18.00.

Hoppas att vi får något mer tillfälle att plocka. I kväll har jag ätit "blåbbärsmjölk" och smörgås till kvällsmat. I morgon ska jag dela med mig av bären.
Jag hade lovat min vän, som ringer varje morgon, att hon skulle få en slant så hon kunde köpa en säng hon sett på "Bra och Begagnat". Strax efter min hemkomst ringde hon och kom efter en stund och hämtade pengarna. Vi fikade och hon fick blåbär och lite mat med sig hem.
Jag har tidigare berättat om hur alkohol och droger skingrade de fyra syskonen åt och vilka spår missbruket har satt i deras liv. Pappan blev senare frälst och en hängiven kristen, skönt nog, men stor skada var redan skedd.

I TV berättas om de arma flyktingarna. En mamma hade kommit till Danmark med sina, jag tror fyra barn, En kvinna såg dem, tog dem hem till sej, där de fick mat och fick sova. Nästa dag skjutsade hon dem i sin bil till Malmö.Om jag fattade rätt så fanns fadern i Sverige och de ville återförenas som familj.
Det svenska kustfartyget Poseidon har räddat 5.295 människor ur Medelhavet de dagar Sverige på det sättet kunnat hjälpa till. Befälhavaren berättade att vid ett tillfälle en vanlig 12 meters familjebåt hade haft 70 personer ombord och att de varit på flykt i 5 dagar. De satt så tätt packade att de inte kunde röra sig.
Till Malmö har i dag kommit 200 personer av alla åldrar.Många frivilliga hjälper till med att ge dem vad de behöver och kommunen verkar ha koll på läget. Det kommer dock fler och fler för varje dag.
 Är glad över att få bo i Sverige, som tar emot de drabbade.

Nu blev det åter "sorgeliga saker" men sådan är verkligheten just nu.

Jag säger GodNatt och är SÅ tacksam att jag har en säng som väntar på mej.
"Blott en dag, ett ögonblick i sänder. Vilken tröst evad som kommer på."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar