onsdag 9 september 2015

Onsdag 10 september 2015. Kortisblogg om dagen i första hand i allafall.

Tog bilden genom bilfönstret på väg mot Hjortkvarn i förgår.
Bernard skulle komma i dag. Han hade glömt det. Jag hade förberett lunchen och dukat för två.
Min syster hade ej börjat laga lunch så hon antog gärna inbjudan, tog rullatorn och kom hit.Vi åt fisk och nyupptagen potatis. Efterrätt blåbär och gräddmjölk.
Hon fick en burk blåbär med hem. Isak och jag gick med en bit på vägen.

I morgon kommer en god vän och hjälper mig i trädgården, som är något eftersatt.

I dag har Linn och Sebastian skrivit på köpekontrakt för inköp av Bostadsrätt, så fin, i Limhamn, Malmö. Nu kan man ju sitta vid datorn och se hur lägenheter ser ut, så jag vet.
Det unga paret är överlyckliga. Vi hade talat med Gud, som vanligt. Att den summa de tänkte sig skulle gälla. Då skulle de köpa den. Linn ringde i går och sa att så fort de kom in i lägenheten så kände de en stor glädje och visshet om att det var rätt val. Solen gjorde bara att det kändes ännu bättre. Nära till havet! Det tilltalar mig. Min uppväxt vid Östersjön förnekar sig inte! Men besöken när det är så långt borta lär väl ej bli så många. Så är det ju så att ju äldre man blir,ju svårare har man att ge sig iväg hemifrån.
Studierna ska de fortsätta med,som tidigare. Om ett år är de båda klara.

I morse var det bara 5 grader så nu märker man att hösten nalkas. Jag har ingen känsla av att vi haft sommar i år. Den kom liksom aldrig på riktigt. Tomaterna vill inte bli röda och skalen är tjocka. Hallonen uteblev. Konstigt alltsammans. Äpplen blir det dock, åtminstone hos mej, gott om. Även gråpäron. Nu ska solen skina hela veckan säger TV och jag kommer att längta till bärskogen. Tänk när jag hade bilen och kunde dra åstad.

 Jag ringde min storebror i dag. Han är glad och pigg och åker med pensionärer på utflykter, simmar varje dag och äter, liksom jag, dagligen blåbär.
Kristin stortrivs med att lära mer om musik och åker iväg till Kävesta varje morgon. Vi har för avsikt att ses någon gång under helgen.

Jag tror att detta får bli allt för i kväll. Jon Blund knackar på dörren! Så har ännu en solig dag denna vecka avslutats. Fylld av förväntan beträffande den utlovade, soliga morgondagen går jag till nattens vila. Flyktingströmmen till Europa fortsätter och nu måste alla länder vara med och hjälpa till. Den som inte gör det får betala en summa pengar, säger EU.
Jag tog en bild genom bilfönstret i förgår på väg till Hjortkvarn. Ska försöka få med den nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar