tisdag 29 september 2015

Tisdag 29 september 2015..En del dagar är roligare änandra.SURSTRÖMMIMG, det är roligt, det!

Åmmeberg.Så fint att bo på landet i ett så vackert hus där rosorna fortfarande blommar.
Så blev det äntligen en liten surströmmingsfest. Min syster och jag åkte till Åmmeberg. Fyra personer var med på festen. Tre av dessa åt surströmming. Den fjärde tog ur fickan upp en burk sardiner och ställde på sin tallrik. Hans fru hade hört honom säga att han minsann denna gång skulle ta en tugga av den utsökta maträtten. Därför lades en liten bit på en assiett för hans räkning. Jag hann ej fatta hur det gick till men plötsligt hamnade den lilla biten på min tallrik och övriga i sällskapet trodde att han verkligen intagit en smakbit. Vid måltidens slut kom sanningen i dagen. Då hade han ätit sardiner till potatisen och var så nöjd.

Senare serverades  kaffe och äppelkaka och vi hade en mysig eftermiddag tillsammans.
Tänk så bra vi pensionärer har det. Att kunna träffas mitt på dagen och veta att morgondagen blir lika kravlös som dagen varit.

Jag tror att jag ska hoppa in på 90-talet igen. Nej, jag måste se på TV om Flyktingkatastrofen och den stora insamling som pågår för att i någon mån avhjälpa nöden.
I dag har Italiensk Räddningstjänst räddat 441 personer som genom denna räddningsaktion slapp drunkna i Medelhavet.
På Globen i Stockholm pågår en stor Gala där flera artister uppträder och pengar samlas in. I TV pågår också insamling. Just nu säger någon. "SEXTIO MILJONER MÄNNISKOR behöver ett nytt hem". I NewYork har världens ledare haft överläggningar om den rådande situationen.
Vad gott som nu kan komma ut av dessa överläggningar. Själv går jag till sängen . GOD NATT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar