torsdag 10 september 2015

Torsdag 11 september 2015. Återblick på 90-talet. Något om dagen.

Bäst att se till så år 1992 tar slut. Jag avslutade vecka 22 i ett tidigare inlägg.
Vecka 23 börjar med att jag jobbar i trädgården.
Får besök av Anna, en av mina skyddslingar som nu bodde i egen lägenhet. Hon kom nu gråtande till mej.När jag frågade om orsaken fick jag veta att hon hade fått en fyra i Filosofi, hennes älsklingsämne i gymnasiet vid den tiden. Lite tröst och mat kunde jag ge.

På kvällen åkte vi, ett antal Ria-vänner till Finspång och hälsade på hos Inga och hennes bönegrupp.
Jag har tidigare berättat om Ingas tid i Örebro. Det blev ett kärt möte för oss som var med.
Veckan fortsatte med förberedelser för Mattias studentfest. Han köpte fin kostym för 2.000 kronor.Jag bakade och hjälpte mamma Kerstin  med att fixa mat. Potatissallad och kassler med tillbehör. Studentfester är trevligt. Då träffas släkt och vänner i en otvungen och glad tillvaro!


På fredagen 5 juni var jag först med på Kristins skolavslutningskaffe i Hovsta. Tydligen var mamma Maria bara hemma en stund på permission från sjukhuset för att vara med.
  Jag tog med Kristin och Bernard hem till mej. Socialen ringde . Jag hade åtagit mig att vara jour hela sommaren och nu var det en pojke, 13 år, som misshandlats av sin pappa och måste hemifrån.

När vi  hämtat Mattias vid Tekniska Gymnasiet, gratulerat, ätit god mat som dukats upp i familjens trädgård denna fina sommardag ,fikat med gott kaffebröd och tårta och haft trevligt tillsammans, så var det dags att ta emot socialsekreteraren och pojken, som en tid skulle bo hos mej.

Det står i dagboken att det är 30 grader varmt. "Så här har det varit i tre veckor nu," Ulla och Lennart ringde och grattade Mattias från Holland, där de var på semester.

Vecka 24 börjar med att jag gör utflykt med Leif, nykomlingen. Vi åkte till Sköllersta och hälsade på. Systrarna till Leif fanns på ett barnhem i stan och vi åkte dit också. Bra för syskonen att få träffas.
Elsemarie och Lasse här ett par dagar. "Linn skriker", står det." Linn skrikit hela dagen". "Linn skrikit på natten i 6 timmar." Lilla Linn! Hon blev familjens solstråle med tiden. Glad och omtänksam.

Söndagen den 14 juni. Ulla och Lennart kommit hem från Holland.
 Juni 15 åker vi till Hjortkvarn och grattar Kristian som dagen innan fyllt 7 år. (Han är just nu på resa i olika länder i Asien och spelar i en orkester)
Juni 16. Familjen Awad åker till Göteborg och roar sig. Bor i Raquels lägenhet där.
Juni 17. Elsemarie och Lasse till Vallersvik där de ännu en säsong ska jobba med sång och musik och ha hand om barnverksamheten. De får massa bröd med till Birgitta och Eduardo i Onsala. Inte långt från Vallersvik. Får passa på när bilen ändå går.

Hade nog tänkt få slut på Juni månad i kväll men det hände ju så mycket. Att jag skriver lite detaljerat är för att det ska väcka minnen, då förmodligen bara jag har anteckningar sparade från den tiden.

Jag har i dag fått god hjälp i trädgården av ett par vänner. Jag orkar ej som förr. I alla fall känns det bra att säga så. Jag orkar betydligt mera när jag plockar blåbär och lingon Hahaha!

Nu tänker jag sova och hoppas komma iväg till träningen i morgon. Önskar er alla en God Natt med tillräckligt mycket sömn. Publicerar "osminkat."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar