fredag 18 september 2015

Fredag 18 september 2015. Rotmos och fläskkarre till lunch, vilkenöverraskning.Sedan blir det som det blir!

Min fyra år yngre syster upphör aldrig att förvåna mig. Trots att hon ej mår så bra så har hon energi och en uthållighet som jag önskar att jag hade lite mer av.
Jag ringde henne i dag för en pratstund. Fick veta att hon kokade rotmos och brunkål och jag fick inbjudan att äta av dessa godsaker till lunch. SÅ gott!
När jag gick hem skulle hon ta itu med veckans korsord, som hon aldrig missar. Det intresset delar hon med vår lillasyster i Figeholm, vilket betyder att de pr telefon får veta lite om varandra och att de kan prata lite om mej, som genom min blogg varje dag ger lite upplysningar om mitt dagliga liv. Med vår bror håller vi telefonkontakt.

I dag kom inte Isak men ändå känns det som om han fanns i huset.
Nu ska det bli en liten blogg, eller två. Måste hinna ifatt mig själv.
I dag blåser det "höst"ute, 16 grader,grått,grått!
Fick telefoninbjudan till Olivias 4-årsfest på söndag. Kom överens med hennes mamma att jag kommer vid första bästa tillfälle då jag får åka bil till Göteborg.

Nu ska jag försöka dra ihop dagar från år 1992 med hjälp av min dagbok.Så mycket roligare det är att blogga än att skriva memoarer, som jag aldrig, trots ivriga försök, kom igång med.

Dags att börja på vecka 35 , 24 augusti år 1992.
Klockan 8 lämnar jag av Petter vid skolan i Pålsboda.
Dagen därpå bakar jag och åker på kvällen till Hjärsta Gård där ett litet gäng från Finspång och Örebro har en träff.
Söndagen åkte min vän Ire´n och jag till Garphyttan och hälsade på invandrare, som fått ett boende där. Bl.a. träffade vi en kristen man från Egypten.
September 1. Mattias fått körkort. Så roligt !Elsemarie och Linn kom . Vi gick till Mattias, grattade och fikade. På kvällen åkte Mattias och jag till Linköping. Mattias körde hela vägen.
Jag stannade på hemvägen i Hjortkvarn och sov över där. Ulla och Petter åkte till Tyskland nästa morgon. Förmodligen skolresa. Jag stannade kvar och tog hand om övriga familjen.
Lilla Kristian, som nyss börjat skolan, ringde och sa att han ville stanna på "fritis"." Du kan väl läsa mina sagoböcker så länge", sa han tröstande. (Böcker som han själv hittat på text och bild till)

På kvällen somnade pojkarna tidigt för de måste gå upp redan 6.40 varje morgon för att hinna i tid till skolan. Lördag 5 sept. kom Elsemarie och Linn till Kerstin, som sydde en klänning till Linn och ville prova.
8 sept. Finland devalverar  vilket får vissa konsekvenser för vårt land.
9 sept. Räntekris i Sverige.  Vidor kommit från Göteborg, för att ge mig hjälp i trädgården. Han är snabb och skicklig. I motsats till mej. Efter ett par dagar åkte han hem och fick olika sorters bröd med sig.
Anna  hade besök av sin mamma. De kom, fick lunch och fikade.
Söndag 13 sept. lagade jag arabisk mat. Alla barnen med familjer här. Så roligt!

Måndag 14 sept. KRIS i vårt land. Räntorna skyhöga.
Plockat ned jättestora äpplen.  Tagit in krukväxter.

Så kom onsdagen den 23 september då jag sa farväl till Örebro och familjen. Tog bilen och åkte till Blidö för lång tid framöver. Har ibland funderat på om det, i någon mån, hade att göra med att jag ville fly sorgen efter Georg, som då och då, utan förvarning, plötsligt slog ner och gastkramade hela min varelse.  Jag återkommer om detta i senare blogg.

Nu blev det tidig blogg i kväll till fromma för både mej och godnattsageläsare.

Så avslutar jag dagen med att säga GodNatt och SovGott till er alla, fina vänner, trogna bloggläsare, som jag inte vet något om.  Ska försöka fotografera av ett kort från Högskulla där grannflickan leker med Kristin, Kristian och Emil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar