söndag 31 maj 2015

Söndag 31 maj 2015.Det blir som det blir, och slutet blir alltid bra.Såockså i dag.

Detta är Alfred, vars stora intresse i livet är, ja just det, FOTBOLL.SÅ roligt att se barns intresse för olika saker!
Så var det Mors Dag igen!. Jag förfäktar den åsikten att när barnen är vuxna och har egna familjer så ska "morsdagen" firas i den familjen. Inte stressa med att också fira med oss gamla, som ju haft "vår tid". Men, som sonen vid tillfälle i ett liknande sammanhang  uttryckte det. "Kan vi få bestämma det själva?"
Jag åkte inte bort denna dag i år och tur var det för tänk så mycket roligt jag då missat. Så här blev det.
Två av barnen, Sven och Ulla tillbringade dagen i Stockholm tillsammans med sina respektive. Båda paren har barn boende där och hälsade på barn och barnbarn.Förmodligen ovetande om varandra. Yngsta barnet var helt slut efter intensiva dagar och ville bara sova. Ville fira en annan dag. Varför inte?
En signal på dörren och en fin blombukett från blomsteraffären anlände. Son och sonhustru hade skickat den.
Telefonsamtal från Ulla, som kommer till stan på tisdag då vi ska till Plantagen .
Filip, hemma från Göteborg kom och överlämnade Presentkort från mamma Elsemarie med familj. Då jag, sedan flera veckor haft ny mailadress men ej haft kunskap om hur denna skulle meddelas mina kontakter, så fick jag nu hjälp med att ta tag i detta och jag har ETT problem mindre.

Barnbarnet Bernard ringde på morgonen och frågade om det passade att familjen kom på besök på eftermiddagen. Gör inga extra besvär löd ordern.
Jag ringde hans syster och inbjöd henne att dela vår gemenskap. Jag berättade att jag var dåligt förberedd eftersom jag ej planerat för besök. Jag var hos Kerstin tidigare i veckan så jag blev verkligen överraskad när hon med sin man dök upp då vi skulle fika. De hade två fina hängpetunior med sig. Faktiskt lite tradition om sanningen ska fram.

Kristin  kom med gott bröd som hon hade kvar sedan föregående kvälls fest med sina kompisar. Goda bullar hade jag i frysen. Det blev ett fint kalas och jag tror inte någon tänkte på den uteblivna tårtan.
Så roligt att ha dem här samtidigt.
Det hela avslutades med att barnen ville gå till den närbelägna lekparken.(Som de brukar göra när de är hos gammelfarmor) Vi gick dit men ack som det blåste. Något jag högst ogillar.

Framåt kvällen kom Stefan med blommor som ska planteras i kärran i morgon.

I morse hann jag med att lyssna till både TVgudstjänst från Stockholm och Närradiogtj. från  Brickebergskyrkan. Så bra!
Tänk så bra att jag ej reste bort! Tidigare i veckan träffade jag Liam och i dag Aline, Alfred och Amelie. O vad jag njuter av att vara i deras sällskap.
Nu vet jag ej riktigt hur jag beskrivit dagen men jag är så nöjd med allt!
Enda fotot som togs innan min iPhone var urladdad blev en fin bild på Alfred, "fotbollskillen" 3½år.
Sov gott säger jag nu till oss var och en. Detta får bli allt för i kväll. I morgon kommer Isak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar