lördag 30 maj 2015

Lördag 30 maj 2015. Regnig lördag. Herrbesök. Eftermiddagssömn.Lite 90tal.

Klockan nio på morgonen ringer det på dörren. Som uppgjort var kom de två herrarna, Jim och hans kompis. Vi skulle fika och prata och sedan gå ut i trädgården och gräva bort en del maskrosor i hallonhäcken. Regnet satte stopp för det senare.

Vi fikade och pratade. Jims kompis hade jag träffat bara en gång tidigare och jag hade förstått vid vårt första sammanträffande att det var en person jag ville veta lite mer om så jag frågade och förstod att han var ytterst intressant att lära känna. Också han en man i sina bästa år men som livet, som ej är rättvist, farit alltför hårt fram med. I Filadelfia hade vi på 70-80 talet Sven Nilsson som pastor och i en predikan sa han att den som en gång tagit emot Jesus, "är öronmärkt".Detta har jag under årens lopp fått se hos människor och jag är än i dag tacksam för de där två orden. Nu hade jag, tydligen, en"öronmärkt" vid mitt köksbord. Skulle gärna vilja berätta mera om vårt samtal men jag brukar be om tillåtelse innan jag berättar om människor i min blogg och jag har inte frågat så på den vägen är det!

Killarna gick till ett möte, som planerat. Jag inbjöd dem att äta lunch här efter det.  Ett erbjudande de
tacksamt tog emot. Jag hade redan i går tagit fram mat ur frysen så jag fixade lunchen, som åts med god aptit, innan de gick till nästa möte. Tydligen görs en del för att människor, som farit illa ska finna sin väg tillbaka.Här behövs alla goda krafter. Inom och utom kyrkan.
Filip ringde och frågade om han kunde komma i morgon i stället för i dag, vilket passade alldeles utmärkt också för min del, just i dag.

I en tidigare blogg hade jag avslutat november månad och fortsätter där jag slutade.
December, söndag,första advent. Andra året jag firade Advent utan att min älskling fanns med.
Hos Kerstins familj och druckit adventskaffe med gott, hembakat saffransbröd.Gick senare tillbaka dit och åt middag.Innan dess kom en tjej och tittade på ett rum hon skulle hyra medan hon gick på utbildning i stan. Skrev brev till vännerna i Palestina.

Sedan står det i min dagbok:" Fredrik ringt och sagt adjö. Han reser i morgon till Lanzarote. Bra att vi sa adjö pr telefon för jag vill bara gråta. Fredrik har varit lite terapi för mej. Någon har behövt mej.En ersättning för min saknade Georg? Gud, bevara Fredrik, Niclas och Clas!"

Fredrik bodde här en del eftersom hans och kompisarnas replokal låg i närheten av vårt hus och det var därför enklare för honom och roligt för mej om han bodde här emellanåt. Nu blev det lite tomt. Jag tror att de skulle spela för någon resebyrås resenärer på kvällarna.

Vecka 49, 2-8 december.Den 3 kom Mikael hem från sin resa då han hälsat på hos farmor och övriga släkten i Palestina.
Bakat saffransbröd och pepparkakor. Haft en del att uträtta för en "tilltufsad" i Brickebacken. Jobbat lite på Second Hand. Sanna här några dagar. Hälsat på i Hovsta tillsammans med Sanna.
Andra advent 8 dec. fikade Mattias här, traditionsenligt, efter tidningsutbärningen. Vi tände två ljus.
Jonas fyllde 12 år, vilket vi får fira senare.

Ja så går åren.Nu är de vuxna, mina pojkar.Också Kristin, som fick finna sig i att vara ensam flicka bland de 10 killarna närde växte upp.Jag är så glad för dem alla och det är fortfarande så roligt att träffa dem.
Men nu är denna intressanta dag slut. Jag har visserligen sovit en bra stund i eftermiddag men är ändå sömnig. Säger GodNatt och tackar Gud för varje dag jag fungerar. Tack, Gud! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar