måndag 4 maj 2015

Måndag 4 maj 2015.Sista deklarationsdagen. Tandläkarbesök. Forts år 1991.

Ingen träning i dag. Hos tandläkaren och pratade tandutdragning. Igen!
Om två veckor ska det slutgiltiga beskedet lämnas. Jag har alltså fått lite betänketid.
Elsemarie har varit i Stockholm på "skolmöte".
En mulen, regnig dag har det varit. På onsdag ska det bli sol säger TV.

Nu till år 1991.Vecka 33. M.12 aug. Romska flickan har kommit tillbaka. Väckte mej halv ett. Hade en kille sittande i köket. Han behövde skjuts hem till Björkhaga, vilket han genast fick.
Ser, när jag nu kollar dagboken att det hände mycket denna vecka.

Ser i boken att både Mikaelsveckan (på mitt jobb) och ungdomssamlingen "Hopp om livet" pågick i stan.
"Hopp om livet" samlade många ungdomar. Elsemarie och Lasse var hemma och det var liv och rörelse i huset. Som jag gillade, så klart!
Möten och ungdomssamlingar i olika kyrkor och en del torgmöten. Sena kvällar. Många namn på sådana som varit på besök i huset, som jag inte  minns något om i dag. Men jag minns att det var en rolig vecka.

Mikaelsveckan betydde att jag var engagerad där på många sätt. Kokade knäck, bakade, gjorde piroger, tiggde grejor pr telefon från firmor i stan Var med om att sälja till människorna som kom.
En härlig gemenskap där alla hjälptes åt med kaffeservering och försäljning av rulltårtorna jag bakade.

Veckan avslutades med att Erik, som tidigare bott här en tid, kom direkt från Småland med ett nystyckat rådjur. Det hamnade i frysen.
20 aug står det i boken att jag sitter och gråter medan jag  plockar vinbär. Skaffar blommor, vita, röda och blå, som i brudbuketten. Åker till graven med dem för dagen efter, den 21, är det Georgs födelsedag och vår bröllopsdag. Då ska blommorna finnas på plats.

Mikael och en kompis kom på kvällen och fikade. Stannade länge. Så omtänksamt. Jag behövde deras sällskap den kvällen alldeles särskilt.

21 aug. Morgonbön och arbetslag på jobbet.Hämtade sedan Gurli och var i hennes sommarstuga resten av dagen. Det blev en bra dag.
22 aug. Plockade av klarbären. Sedan till kyrkan och bakade bullar och sockerkakor. På kvällen åkte Gurli och jag till hennes vänner och plockade 20 liter röda vinbär.
Ja det var då det, tänker jag nu när allting går så sakta.
Men "allt har sin tid",som det heter.

29 aug. Kerstin har köpt astrar till graven och vi cyklar dit och planterar dessa.
30 aug. Hämtar Bernard och Kristin vid Musikhögskolan. Vi går till Åhle`ns och fikar. De åker sedan med Lennart till Hjortkvarn och kusinerna där.
Slut på augusti månad. Nu till sängen. I morgon fm. ska jag till Ögonavd. på USÖ.

"Bred dina vida vingar, o Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig." En god avslutning på en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar