fredag 22 maj 2015

Torsdag 21 och fredag 22 maj 2015.Kärt besök från Värmland. Lite mer omresan till London.






I går kom matgästen, i stället för måndagen. Planerat var att jag som vanligt skulle få skjuts till träningen, som alltför länge skjutits upp. Några minuter innan vi skulle åka ringde telefonen. En god vän, på 80talet bosatt i Örebro, numera boende i Värmland, var på genomresa, hade just ätit lunch och föreslog "kaffe på maten". Jag blev jätteglad. Så glad, så matgästen först trodde glädjen berodde på att jag skulle slippa träningen, men som sedan insåg att det var besöket som var orsaken.

Matgästen åkte iväg och vännen kom. Vi har bl.a det. gemensamt att vi gärna pratar om Gud och vad han uträttar omkring och i oss. Vi ber också tillsammans. Det är lite speciellt när vi ses och det blir ytterligare minnen att plocka fram emellanåt. Hon har en profetisk gåva och hon är ofta använd av Gud till att förmedla Guds tankar för människor i sin närhet.
Vi fikade med goda bakelser, som hon hade med sig. Vi hade en fin stund tillsammans.

Träningen fick anstå.På kvällen bakade jag bullar i stället för att blogga.

I dag skulle det, mellan klockan 11 och 15, komma varor från Ikea till Elsemarie och Lasse och jag var ombedd att gå dit och ta emot.Precis klockan 11 kom budet med varorna.
Tobias kom från skolan och packade för att åka med sin scoutgrupp på hajk.Vädret ej det bästa men i den åldern har man alltid roligt och jag tror att vi av TV blivit lovade fint väder i morgon så det går att spela fotboll. Nu fortsätter jag att berätta om vår resa till London.

I gårdagens blogg berättade jag om Churchill War Rooms.
 Därifrån tog vi taxi till Charles Dickens hem. "One of the greatest story-tellers the world has known" står det i en skrift om honom.
Vi började vårt besök där med att äta en synnerligen god linssoppa. En förträfflig lunch innan vi började vår intressanta vandring i hemmet.
Charles Dickens föddes år 1812 och dog år 1870. Så många boktitlar han lämnade efter sig. De flesta översatta till svenska. När jag blir gammal ska jag läsa mer om och av honom.
Han började redan som elvaåring att förtjäna sitt eget bröd men livet vände och han fick ett gott liv så han kunde ge ekonomisk hjälp både till familj och vänner.

Är man i London hör det nästan till att man besöker Orangeriet Kensington Garden för "Afternoon Tea." Det är så speciellt och rogivande. Ett foto därifrån ska jag visa.
Vi fick också en regnig titt på den fina trädgården innan vi gav oss ut på en stor gata för att fånga en taxi till vårt hotell, Lord Kensington.

 Vi var ganska trötta så vi bestämde oss för att äta något lätt på rummet sista kvällen. Kerstin trotsade regnet och gav sig ut på en köprunda, som inte blev som hon tänkt men hennes berättelse om detta matinköp gav oss goda skratt resten av kvällen.

Nu är resan snart slut och jag drar det sista i morgon så jag får sova nu.
Som sagt har dagen varit regnig och grå. Hoppas att morgondagen har solsken med sig.
Nu säger jag GodNatt ! Sov Gott!
Tyvärr krånglar det med fotoöverföringen i kväll. Det fina fotot ska jag försöka få med i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar