måndag 11 maj 2015

Måndag 11 maj 2015. Vill bara meddela att jag tar semester några dagar, vilket också gäller bloggandet.Återupptas efter semestern.

Så var det dags för den årliga mor/döttrar resan. Jag har besvär av resfeber men  skönt nog har jag också denna gång tillgång till reseledare. När min man levde och jag några gånger reste med honom gick det enkelt till. Han blev ju med åren alltmer resvan och hade fått in vissa rutiner. Både före och efter resan.

Om jag skulle med kunde det låta så här:" Lägg din packning och ditt pass på sängen, så tar jag hand om det."
Jag tyckte det var så bra. Han packade, fixade och ordnade med allt för oss båda innan vi åkte iväg till buss eller flygplats. Mestadels fanns en  grupp för Georg att ta hand om. Han älskade sitt jobb som guide och tröttnade aldrig. Jag höll mig i början i bakgrunden, som en guidehustru bör göra.

Numera känner jag lite oro när jag ska ut och resa. Därför känns det bra att veta att jag endast            
 behöver packa och inte glömma passet.
Döttrarna fixar och beställer. I dag när det började pirra lite ringde Elsemarie. " Jag kommer på hemväg från jobbet så tar jag fram vilka kläder du ska ha med dig."
En kopp kaffe hann vi med innan garderobsdörrar öppnades och rätt sorts kläder plockades fram.
"Titta här och titta där så bra det passar ihop. Och det här kan du ha på resan. Vad har du för smycken? Och skor? Har du en scarf som passar till din röda jacka?"

Tänka sej! Jag behövde inte ens ta fram kläderna själv. Ju äldre jag blir, ju mer uppskattar jag att andra fattar beslut åt mig. Att bara ta passet och resväskan och  följa med. Bättre kan det inte bli. Får se vilka "roligheter" som väntar i London. Allt väl förberett av de tre systrarna. Storebror Sven var ide´kläckaren till den fantastiska New Yorkresan för tre år sedan då vi var där tillsammans alla fem.  Nu reser han tillsammans med sin kära hustru och vi tjejer tar någon gång pr år en lite kortare resa tillsammans.

I London har jag tidigare varit några gånger, både med och utan Georg. Nu ska det bli roligt att komma dit igen. Jag är så tacksam så länge jag kan få vara med om en och annan utflykt. Några dagar efter hemkomsten känner jag nyttan av det upplevda.
Första dagarna plågas jag av luftombytet
Nu ska jag se lite på Aktuellt och göra klart inför vissheten att jag hämtas redan klockan 6 i morgon bittida. Då gäller det att vara klar!

Nu önskar jag er alla några sköna dagar och så möts vi igen på nätet när jag återkommer.
Trädgården hann jag ej med i dag,eller hade svårt att koncentrera mig  på den, så jag har lite att göra nästa vecka också!
Tog fram Psalmboken och fick direkt upp Margareta Melins pslalm nr 607. Den skänker trygghet inför natten." Jag är hos dig, min Gud, som barnet hos sin mamma. Jag är hos dig, som fågeln i sitt bo. Jag är hos dig när natten börjar komma. Bli kvar hos mig så har jag lugn och ro."  GodNatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar