måndag 18 maj 2015

Måndag 18 maj 2015. Lite fortsättning från gårdagen.

Det där med att byta dator har sina problem. Nu har jag ödslat tid för både Filip i Göteborg och mej själv för att skanna och få med ett foto från Stonehenge vilket inte gick så bra. Ska fotografera med min iPhon. Försöka i alla fall.

Jo från Windsor åkte vi till det berömda megalitmonumentet Stonehenge. Hoppas att jag kan få med en bild! Man tror att det varit ett tempel för solkult och att det först har anlagts av människor tillhörande en kulturgrupp under yngre stenåldern, som omkring 2000år f. Kr. invaderade England.
Stonehenge har troligen bibehållit sin ursprungliga kultiska uppgift i minst 1500 år.
En del stenar är nära 5 meter höga.

Efter detta intressanta drack vi vårt i termos medhavda kaffe med Ruths bullar och lite nyinköpta kakor därtill, på gröngräset. Alla tog sig upp från denna i gräset sittande ställning.

Bussen körde oss vidare utmed trädkantade fina vägar mot Universitetsstaden Oxford. Om detta berättar jag i nästa blogg.
Efter vägen kunde vi se stora gräsytor där får betade. På ett annat ställe sprang grisar omkring i det fria och bökade. Nej inte vildsvin! Riktiga "ekologiska" grisar var det!

Nu lite om dag som inne är och snart tar slut. Jag kom till Tingsrätten i god tid för att som moraliskt stöd närvara i en vårdnadstvist. Det tog lång tid. Jag gick därifrån efter drygt tre timmar. Tänk om föräldrar, som en gång älskat varandra, kunde samtala om vad som är bäst för barnet i stället för att  visa sitt "maktbegär" och sin avoghet. Jag fick en ny intressant kontakt, som möjligen får en fortsättning.
Efter att jag lämnat Tingsrätten gick jag till Isak för en kisspromenad. Skjuts hem av Lasse.

Senare på eftermiddagen kom min vän, som jag tror att jag stöttat bara genom att finnas med, hit och fikade och jag fick då också lite hjälp i trädgårdsarbetet, sedan vi pratat lite om dagens upplevelser.

Nu ska jag sova gott. Ber för Filip, som har ont i halsen och hostar, att han ska få sova i natt.
Sov Gott önskar jag er alla, bloggläsare. I morgon blir det en ny spännande dag.
I dag för 61 år sedan fick Georg och jag vårt tredje barn. Året var 1954 och Ulla blev namnet! Grattis, Ulla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar