onsdag 27 maj 2015

Onsdag 27 maj 2015. "Det finns så många sköna människor..." I dag harjag träffat en del.


Födelsedagsbarnet och hennes fina mamma. Härliga människor! Jordgubbstårtan , som mormor gjort, var supergod!

Den här dagen blev överraskningarnas dag. Mina vänner som skulle äta lunch här kom inte. Den ene var förkyld, den andre fick annat för sig.
Då passade det att jag redan på förmiddagen gick för att fira min systers barnbarn, en underbar tjej med man och en liten fin kille, som snart blir två år.
Ska se till att få födelsedagsbarnet och hennes mamma med på bild här. I alla fall tog jag ett foto av både dem och den goda jordgubbstårtan som min syster hade bakat.

Det blev en mysig stund. Det blir ej så ofta av att träffa släkten. Vi är ganska många och det rör sig mest om den egna familjen när det gäller födelsedagar. Med ett och annat undantag!

Den lilla Isak traskade snällt bredvid barnvagnen som jag tog med till IngaMaj för att vi skulle kunna frakta tårtan, som var för stor att bära. Denna barnvagn är en "pärla".
När jag lämnade sällskapet skulle det till lunch ätas Ramslökssoppa, som födelsedagsbarnets mamma lagat av egenhändigt plockad ramslök. Jag behövde dock komma hem för att plantera tomatplantorna i större krukor. Detta är ännu inte gjort. Men i morgon!!!

Jag satt vid köksbordet, läste tidningen och halvsov när det ringde på dörren. Där stod min vän Stefan och med sig hade han en man i sina bästa år. De hade varit tillsammans på bibelskoleavslutningshelgen i Vekhyttan i helgen.  Stefan vet att jag gillar att träffa nya människor så det passar alltid. Bara jag finns på plats, så. Kaffe , the och bullar kom på bordet och det blev förstås mycket prat om Gud och hans väldiga gärningar. Stefan och den andra killen har ett liknande förflutet och är nu glada över att de fått börja ett annat och nytt liv i tro på Jesus.
Så roligt att ha dem här!

I dag har Filip kommit till sitt föräldrahem. Hoppas att han har en stund också för mej någon dag! Hans tjej är på bal inför den stundande studenten så han och föräldrarna var där och tittade på "den utvalda" i kväll.
Nu tar jag inte tid med att gå bakåt i tiden utan går till nattens vila för att i morgon, om det är bra väder, se till så plantorna kommer i större krukor. Ska se till att jag får hem lite blommor till balkonglådor och krukor också.Är det sommar så är det! Måste nog ha hjälp med detta roliga.

Nu säger jag GodNatt och jag är så tacksam för att jag mår bra och att jag haft en så fin och trevlig dag tillsammans med "alla sköna människor." Gud är god.

1 kommentar:

  1. Jag älskar dina fiffiga lösningar på allt möjligt! Smart att frakta tårtan i barnvagn. Hälsa Inga-Maj och säg att den såg smaskig ut.
    kram Sofia

    SvaraRadera