söndag 17 maj 2015

Söndag 17 maj 2015. Kyrkan kom hem till mej också denna söndag.Forts.från vår resa.

Här passar jag väskorna medan tjejerna kollar hur lång kö det är till "Dolls House".På grund av vaktavlösningen så var det ingen kö!
Så blev det morgon den andra dagen, onsdag. Efter frukost på rummet promenerade vi till ett hotell där vi blev hämtade av en buss, som sedan åkte omkring och plockade upp resenärer. Vid Victoria Station steg vi alla på den buss som vi skulle använda oss av resten av dagen. Guiden, berättade en del utefter färden genom London. Något som förvånade mig i denna stad var hur rent och snyggt det var på gatorna. Där tar de tydligen vara på de arbetslösa för man kunde se folk som gick med borste och skyffel, lite överallt. Vad tror ni jag tänkte?

Samma utefter vägen. Inte en massa papper. Så rent och fint. Dessutom alla dessa lövträd som kantade farvägarna. Senast jag åkte på vägar i England var år 1969 och jag minns ingenting mer än att vi var på besök i Oxford.

Den här bussutfärden skulle föra oss först till Windsor. Att detta "slott" skulle vara så stort hade jag  inte tänkt mig , så jag blev verkligen överraskad.
Att jag,som present till Ulla hade köpt en bok om det stora dockskåpet när jag var i England 1969 hade jag totalt glömt. Alla barnen fick förstås presenter när jag kom hem. Boken hade jag inget minne av men  Ulla hade läst och tittat på bilderna och var nu  ivrig att med egna ögon få se denna fantastiska skapelse, som hon på den tiden hade tittat på och beundrat. Det var verkligen värt att beskåda!

I bokens början står det att Queen Marys Dolls House inte är ett dockskåp i vanlig mening. Det är inte en leksak utan något mycket mer.  Jag önskar att jag kunde beskriva det men det klarar jag inte. Tack vare Ullas iver att få se det så blev det ännu mer intressant för oss andra också.
Det har funnits sedan 20-talet.

Vi köpte med oss lite mat att äta på bussen och var sitt exemplar av boken om dockhuset.
Så drog vi vidare till Stonehenge men nu blir jag plötsligt så sömnig så det är ingen ide´ att prata om det nu.  Jag får spara det till morgondagens blogg.

Bara att säga GodNatt och Sov Gott! Ska se om jag kan få med något foto. Hoppas det!
Klockan nio i morgon bittida ska jag vara vid Tingsrätten som ett moraliskt stöd åt en vän och vill inte försova mig så det är bäst att jag går till sängen. NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar