söndag 3 maj 2015

Söndag 3 maj 2015. Härlig dag! Lugn och ro. Kanske lite från år 1991.

Klockan 21.00 kom jag hem från en liten tur till en av mina dagligvarubutiker. Allt var så tyst och stilla. Ingen trafik. Ljum vårkväll. Så glad jag är att jag gav mig iväg ut. Fruktskålen var helt tom och den måste få lite vitaminer att förmedla. I morgon ska matgästen få orientalisk kyckling och till detta behövs paprikasallad på burk, som inte fanns i mitt kylskåp., så det var också en anledning till butiksbesöket.

Inte blev det något kyrkobesök i dag heller, TV-gudstjänsten från Frykerud i Värmland ännu en gång. Så bra det kan bli med gudstjänst även från en landsbygdsförsamling. Svenska kyrkan och frikyrkor firade gudstjänst tillsammans. Även om vi har lite olika ritualer så har vi GRUNDEN gemensamt. Kristi kors. Jesu död och uppståndelse. Att vi har lite olika uttryckssätt tror jag att Gud gillar.

Jag "kraxade" med i sångerna och bönerna och tackade Gud för allt.
Som vanligt lyssnade jag sedan till Närradion och den predikan om att "växa i tron" var så bra så jag borde ha spelat in den på kassettband! Hoppas att den någon gång sänds i repris!

Jag har ju inte berättat om Alfons återinträde i trädgården. I går satte Lasse honom i frihet. Nu går han omkring och gör sitt jobb liksom förra sommaren och går in i sitt garage när han är klar. Jag sa det förra sommaren och säger det igen. Jag älskar Alfons!

Min vän Jim, som jag tidigare berättat om, kom och krattade bort en del kvistar som låg i gräsmattan och hindrade Alfons så han hade tvingats gå runt på vissa ställen. Nu är det fritt överallt. Jim och jag fikade sedan och pratade en stund. Vi trivs tillsammans fast åldersskillnaden är mycket stor.

Känner att jag inte orkar skriva mer i kväll och "man ska lyssna till sin kropp" så jag tror att jag gör bäst i att avsluta nu. I morgon ska jag till tandläkaren sedan jag har tränat. Jag fick rådet att avstå från träningen ett tag efter mitt "fall" i köket då jag möjligen fick en liten hjärnskakning.
Nu känner jag mig mycket bättre men har fortfarande stort sömnbehov. Haha, skyller i alla fall på det. Att avstå träningen ännu längre tror jag inte behövs.

Det blev inget från år 1991 men det kommer i nästa inlägg. Tack för i dag och SOV GOTT alla bloggläsare.
Just nu läser jag ur Psaltaren kap 4, vers 9. " I frid vill jag lägga mig ned och i frid skall jag somna in,
ty du, Herre, låter mig bo avskild och i trygghet," Amen! Det sover vi på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar