söndag 10 maj 2015

Söndag 10 maj 2015. Födelsedagskalas. Kort blogg om dagen som snart är slut.

I kväll avstår jag partiledardebatten i TV. Sömnig som jag är .

Inget kyrkobesök men en TVgudstjänst och en i  Närradion.
Tänkte i dag på hur jag, som ung och sedan, hur vi som familj var trogna kyrkobesökare. På den tiden besökte vi kyrkan. Nu har kyrkan kommit hem till mej. Två givande gudstjänster. I TV från Immanuelskyrkan i Stockholm med deltagare från olika länder. Närradion stod Pingstkyrkan i Örebro för.

Födelsedagsfirande i dag för barnbarnsbarn. Mamman firade samtidigt sin 45årsdag. Små kusiner träffas vid sådana här tillfällen där också en åldring som jag får vara med.

Kristin är i Lidköping med "sin" kör. Hon älskar att sjunga och spela och duktig är hon också!
Linn och Sebastian åkte  till baka till Växjö, efter besök i föräldrahemmet.
Själv skriver jag "komihåglista" med anledning av att jag tillsammans med döttrarna åker till London några dagar.
Jag har varit yr i dag och därför tänker jag ta tidig kväll. Kanske hjälper.

Ute har det varit ganska grått och ibland några regnstänk, men ack så vackert med all grönska och alla blommor. Ska försöka gå ut i trädgården och hyfsa till det lite i morgon.
Min vän från Bosnien som varit mig till god hjälp i trädgården, har nu lämnat Sverige för gott.

Jag gör nog bäst i att sova nu.  Jag har haft så roligt i dag bara genom att iaktta de små barnen. Tänker på hur olika i sitt temperament de är och att det visar sig redan när de är små. När de blir vuxna så kommer de att ha nytta av sina olikheter när de väljer utbildning och jobb.

Barn är så fantastiska och jag har haft mycket glädje av samvaron med mina barnbarn så länge det varade. År som jag ser tillbaka på med saknad ibland.
Minns att jag under åren vi bodde i Borensberg kände det svårt att inte kunna rycka in när barnvakt behövdes i Örebro De två äldsta barnbarnen var  10 år gamla när vi flyttade tillbaka, men det fanns ju ett antal som var  yngre än dessa och några nya kom till så glädjen av barn varade länge.

 Jag  gillar alla åldrar och tar gärna del i födelsedagsfirande när det är möjligt fast nu blir det på ett lite annorlunda sätt.
 Nu är det dags för sängen och jag önskar oss alla GodNatt. Tack, Gud för allt gott som kommit mig till del i dag. AMEN! Jag tog i dag en bild på gråpäronträdet. SÅ många blommor. Hoppas att humlorna som bodde och förökade sig på min altan förra året finns i dess närhet och gör nytta. Har varit dåligt med gråpäron i flera år. Skickar bilden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar