tisdag 26 maj 2015

Tisdag 26 maj 2015. Liten blogg om dagen som blev så bra!

Jag skulle till Norrbyskolan och vikariera i en klass där. Vaknade ½9! Måste ringa dit. Sprang runt och letade efter en telefonkatalog. Paniken total! Just då ringde mitt alarm. Klockan var halv sju och jag kunde sova en stund till , medveten om att det faktiskt är 44 år sedan jag "vickade" på Norrbyskolan. Jag hade drömt och kunde andas ut. Underbart med sådana drömmar!!!

Förmiddagen gick utan att något blev uträttat. Ett telefonsamtal fram på dagen fick mig att sätta på kaffe och plocka fram bullar. Det var min vän Jim som satt därhemma och mådde dåligt i själen och nu ville komma hit för att hitta balansen. Vi fikade, pratade med Gud, läste ur Bibeln , Lukas kapitel 15.  Kom överens om att det faktiskt är så att Gud älskar oss mer än vi kan fatta.

Nu ska jag berätta att Jim alltid cyklar. I alla väder. I går blev hans cykel stulen så i dag fick han promenera hem till mej. Jag ska nu se till att han får en cykel i stället för den stulna. Ni får gärna be till Gud att han får sin egen cykel tillbaka eller att han på något sätt får en cykel.
Han ska komma hit i morgon och få lite mat tillsammansa med min vän som jag träffade på Alphakursen i kyrkan och som ville komma på sina lediga timmar i morgon.

Min vän Stefan ringde i dag. Han hade varit på Bibelskolans avslutning i Vekhyttan i helgen som gick och var glad och trygg med att ha Jesus med sig. Vi tackade Gud i telefon. SÅ roligt! Han berättade att tre vänner döptes i söndags. Gott att höra att människor väljer Jesus."Den som tror och blir döpt skall vara frälst", sa Jesus medan han ännu var kvar på jorden.

Fram på dagen ringde Sven och undrade om jag behövde något från Maxi dit han var på väg.Han är så omtänksam som ringer för att erbjuda sig att handla eller hämta mig så jag kan följa med. I dag behövde jag ingenting. Jag är så glad för denna hjälp när den behövs.
Ytterligare roligt i dag var när Ulla och Lennart kom på besök. Lennart har i flera år putsat fönstren i stugan min, men numera jobbar han inte i Örebro och jag blev överraskad av att han, trots detta, kom hit i dag. Nu är alla fönster putsade. Ulla hjälpte till med att torka fönsterhyllor och plocka tillbaka blommor.   På vägen hit hade hon tagit en brake och plockat en bukett av mina älsklingsblommor, liljekonvaljer, som nu står på köksbordet och sprider sin ljuvliga doft. Så härligt. Jag påminns om min barndom i Figeholm när vi gick till "Hulta" och plockade dessa underbara skapelser. Varje år!.

Så här bra blev alltså min dag och nu säger jag GodNatt och går till vila. Sov Gott! "Herren är min herde, mig skall intet fattas!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar