torsdag 17 augusti 2017

Torsdag 17 augusti 2017. Lite onsdag också. Sol hela dagen!

I går skrev jag ett långt och faktiskt ganska roligt inlägg på Facebook. Genom lite missförstånd mellan datorn och mej så var allt det roliga puts väck "och du kommer inte att återse det mer", sa FB. Tänkte göra det hela lite enklare men i efterhand inser jag att det hade varit bättre att skicka det på blogg i stället. Nu "bidde" det alltså ingenting.

Det var en enormt bra arbetsdag i går och jag hade högtflygande planer om allt jag skulle hinna med.
Började, som tänkt var; i klädkammaren där städskåp skulle inredas och en del som hamnat där felaktigt skulle bort.

 Hittade plötsligt något som egentligen skulle vara  på balkongen!
 Jag gick dit och var strax klar.
Fick se att alla växterna borde få vatten. Men så många torra små grenar som behövde klippas bort!! Tog en gammal sekatör och ansade dem. Plötsligt började jag ändra om växternas placering lite hit och dit. Så bra det blev!
. En titt in i vardagsrumsfönstret sa mej att den inbördes ordningen av orkideerna ej var tillfredsställande. De behövde dessutom, utöver omflyttning, också viss ansning.
Efter ytterligare grejande på balkongen så var jag  nöjd!.

Nu var det bara så att "min tid var ute", för att hinna med det som jag egentligen hade planerat för och nu var det annat som måste göras. Ringde min bror, som mådde så bra! Sämre gick det att få prata med min syster. Jag ringer ibland fast det mestadels är telefonsvararen jag hör. Hur som helst så är det i alla fall hennes röst.

I dag hade jag tid hos hårfrisörskan klockan 15.00.
Ena dagen Tandläkaren, nästa Apoteket osv. En pensionär har något nästan varje dag och för min del så är dagen förbrukad om jag haft ett enda ärende att uträtta. Allt går så sakta.
I ärlighetens namn ska sägas att jag har ont i båda benen och att synen blivit sämre. Naturligtvis påverkas  jag av detta.
Jag beräknade tiden att gå till Hårfrisörskan till en halv timme. Exakt den tiden tog det. Från villan var jag där på 10 minuter. Men aldrig ska jag byta hårfrisörska så länge som hon finns i stan.

Ringde Annelie, som kom, tillsammans med sin trevliga man och skjutsade mig hem. Hon hade varit vid villan och hämtat en av mina två kvarglömda vattenkannor. Nu blir det enklare med balkongvattningen! Jag satt på rullatorn och läste tidningen när hon kom. Hon tog en bild!

Efter hemkomsten tog jag en runda på Storgatan. Kollade in ett par affärer, upptäckte närmaste brevlåda, fick sällskap in genom porten med den som har ansvar för detta boende. Hon har sökt mig tre gånger men jag har ej varit hemma. Nu kommer hon och fikar en dag och jag kan få lite mer upplysningar om vad som tilldrager sig på denna gård.! Korvgrillning, en kväll väntar, vet jag!

I morgon kommer två döttrar och hjälper mig att komma närmare ett slut på att flytta om saker och ting. Skönt nog så var hela möbleringen incl. uppsättning av tavlor,  till min fulla belåtenhet när jag kom hem efter inflyttningen.
Då återstår bara att flytta om "lösa" saker och det har jag beräknat ska vara klart till jul.

Nu är det åter dags för sängen. Klockan 10.00 i morgon ska min ständige läkare på Vårdcentralen träffa mig för årlig genomgång och Färdtjänst tar mig dit.

 Så var det dags att säga GodNatt igen. I dag har vi haft en underbar dag med sol och värme.







































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar