lördag 19 augusti 2017

Lördag 19 augusti 2017. Se bara så tidig blogg jag skriver i kväll

Medveten om att det finns de som har min blogg till Nattsaga så hoppas jag att denna blogg ska avslutas så dessa mina vänner får insomna i rätt tid. Liksom förhoppningsvis jag själv även om jag alltid varit en "Nattuggla", så för mej kanske det inte gör någon  skillnad.

Det blev en rolig dag  i dag. Annelie hämtade mig med bil till Vadköpings Matmarknad.
Där var mycket folk och man kunde gå runt och smaka på det ena godare än det andra.

Vi köpte gott kaffe med var sin stor dubbelmacka och en söt kaka som avslutning.
Annelis två systerdöttrar gjorde oss sällskap. Roligt att träffa dem igen.
Bredvid oss att en mamma med sin son. Vi började ett samtal och vi fick veta att maken, tillika sonens pappa hade dött i canser för en tid sedan. De kom från ett annat europeiskt land men hade valt att flytta till Sverige där nu sonen går i skolan och modern arbetar på kontor.

Hade gärna fortsatt det samtalet. Kanske vi ses i morgon då vi inbjöd dem till Stadsparken där det kommer att hållas gemensam gudstjänst med deltagande av stadens olika församlingar, som samtliga predikar Jesus som korsfäst, uppstånden och världens Frälsare.

Jag har i eftermiddag suttit på balkongen och njutit och sovit emellanåt.  Hade vissa planer om att ta ett stortag i förrådet men jag kom inte utanför dörren.
Förresten så har jag haft ganska ont i benen i dag. Mest i det vänstra där jag för några år sedan bröt lårbenshalsen.

Det märkliga är att det kan göra ont ena dagen och inte lika ont nästa. Nu har Annelie lovat mej att nästa vecka ringa varje morgon för att få mig ner till gymparummet i källaren för att komma igång med mera regelbunden träning. Konstigt nog verkar det vara svårare att ta sig dit ner än att ta rullatorn och dra iväg till Vårdcentralen där jag kan köpa årskort för träning.
Lårbensbrottet och "käkont" är nu  överståndna så gratisbesöken är indragna.

Får se om jag blir bättre av "källarbesöken" annars gör jag ett nytt försök att få träffa en sjukgymnast och få lite råd. Det är ju så att det är lite överfullt av patienter så jag försöker att inte besvära i onödan. Min vårdcentral och den läkaren funkar jättebra och det är  det viktigaste. Tar helst remiss därifrån för att komma vidare.

Nu ringde Annelie om Alphakurs som vi tillsammans med en invandrartjej tänker anmäla oss till i höst. Här behöver jag inte känna av någon åldersskillnad! Underbart! Vi förstår varandra så bra!

Nu är det dags att sova. Kanske tar jag en extrablogg om Forntiden för nu har jag hittat dagboken från 90-talet! Fantastiskt!
Sov Gott mina vänner! I morgon är det söndag och solen ska skina, bortsett från någon skur, säger TV.. Jag blir hämtad till Gudstjänst i Stadsparken av son och sonhustru.

Paraplyerna har jag ej hittat efter flytten men de finns nog i förrådet och jag ska ta tid att ta itu med det någon dag.
Nu blev jag så sömnig så jag tar ingen "Forntid" i kväll heller. Sorry!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar