fredag 18 augusti 2017

Fredag 18 augusti 2017. Skyddsänglar finns de?

Dagen började med besök på Vårdcentralen. Jo det där med hjärtklaffar och flåsljudet kvarstår. Blodtrycket visade, som vanligt när jag är på Vårdcentralen, 200/100. Efter lite vila fick hon ner det till 190/ 90 tror jag. Jag hade glömt att ta medicinen i morse!
Ska titta in på något ställe och ta det själv, så är det lite lägre.

Nu ska jag berätta om färden dit. Vi åkte på Lövstagatan. Jag såg att en bil, som kom från en mindre gata körde ut, tydligen utan att observera oss. Jag förstod att det skulle smälla men tänkte att min chaufför såg vad som höll på att hända, vilket han inte gjorde.
Jag SKREK så högt jag kunde:;" GOSSE! Vad gör du?"
I den stunden, precis innan det skulle smälla,  tvärnitade min chaufför, som märkligt nog, INTE sett vad som höll på att hända, men som på grund av mitt skrik upptäckte hur nära det var och   snabb på bromsen kunde undvika en olycka. "Tack gode Gud" utbrast jag. "Ja det var Gud", sa killen vid ratten. "Gud är alltid med". Han sa några andra ord, avsedda för chauffören i den andra bilen, innan dess, dock  inga svordomar! Vi insåg båda två Guds beskydd!

När jag kom hem igen blev det kaffe på balkongen med Kerstin och Ulla, som anlänt  innan jag kom hem.
Den som läste gårdagens blogg vet hur illa jag tog hand om den dagen.
Nu tog mina flickor itu med det som jag skulle gjort i går. En stor gryta och lite annat som jag ej behöver tog de med sig. Jag kom på att jag glömt att bjuda på den grillade kycklingen och jordgubbarna som jag inhandlade i går med tanke på dagens besök. Vi hann äta detta innan deras parkeringstid var ute och de åkte hem.

Visst var det enklare att hälsa på hos mig i villan, men vi får alla vänja oss vid ett nytt liv.

Så hände sig att det kom ett meddelande på min iPhone.  "Av en händelse fick jag upp din blogg och ser att du var vän med mina släktingar. Jag var så liten när de dog och jag behövde få en del pusselbitar till det pussel jag lägger för att få veta mera."
Sedan har vi digitalt pratats vid och det ena har lagts till det andra och vi får säkert anledning att fortsätta vår intressanta konversation.

Nu har tiden gått och jag är så tacksam för en bra dag i dag och LÄNGTAR till sängen. I morgon ska jag hämtas till något roligt evenemang så det blir lite att berätta om i morgon också.

GODNATT mina vänner! Sov Gott!
Jag tackar Gud för hans beskydd i dag! Skyddsängeln fanns där i precis rätt ögonblick!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar