tisdag 22 augusti 2017

Tisdag 22 augusti 2017. Utflykt i dag också.

Jajamensan, utflykt i dag också. Jag mår bra av att "komma ut bland folk " emellanåt.
Ibland är det bra att få gå därhemma och prata med sig själv om vilken låda eller hylla som man ska ta itu med. Dels för att få allt på rätt plats, dels för att göra ännu en liten rensning , med resultat att det lättar lite på behov av utrymme. Ena dagen jobb hemma. Nästa dag  utflykt, om så bara en liten runda på stan. Då jobbar jag effektivare. En liten hälsning i min iPhone, som i dag, kan också bli en dagens höjdare.

Vid lunchtid hämtades jag av Sven, Maria och Kristin. Det bar iväg till Restaurang Svalan där jag bjöd Sven och Maria, som blev dåligt uppvaktade på sina senaste födelsedagar, på lunch.
För flera år sedan var jag på denna restaurang och åt julbord tillsammans med delar av familjen.
Flera sorters inlagd sill så god att börja med. Sedan Buffe'. O, så gott, alltsammans.!

Annelie kom, som avtalat var, för en fika som vi ej hann påbörja förrän det ringde på porttelefonen och Rita Rådberg kom på besök. Vi bodde nära varandra då jag bodde i villan fast hon promenerar gärna så det kan bli fikabesök emellanåt i alla fall.
Annelie stannade kvar en stund och vi hann med att prata lite om Guds ledning i våra och andra människors liv. Så glad jag är för att hon och Markus flyttat hit igen och för den levande tro på Gud som de båda med glädje visar.

 När jag kom hem i dag tog vägen förbi Bostadsrättsföreningen Gillets "Träffpunkt.  Har varit där en gång tidigare på föredrag.
I dag var det Minigolf i lokalen. Jag tittade på en stund. Så fick jag träffa personal och fick information om det jag ville veta utöver det jag redan visste.
Varje vecka är det något på gång för den som vill vara med.
I morgon kommer matlistan för nästa vecka. Vill man beställa mat så ska det göras senast fredag. man kan hämta sin låda eller äta tillsammans med andra eller helt avstå. Pris 60 kronor.
Jag ska kolla lite. Jag lagar ju gärna mat själv men om det tex. är kåldolmar så ser jag gärna att jag får dem i en matlåda på "Träffpunkten".

Fick förresten i dag veta att det ska bli Surströmmingsskiva framöver. Dock inte på "Gillet".
Nej i en stuga i skogslandskapen. Det ser jag fram emot, så gott som det är!!.Georg och jag tvingade i oss de två första strömmingarna i Värmland år 1954 tillsammans med  vännerna från vår tid i Stockholm, Karin och Erik Hedlund,  och nya vänner efter vår flytt till Lesjöfors några månader tidigare. Sedan bara fortsatte det år efter år och vi kom att älska  Surströmming.
Många surströmmingsskivor ordnade vi senare i vårt hem och ibland var vi bjudna till vänner. Alltid lika festligt och efterlängtat av oss båda!

Nu hinner jag i kväll med att plocka lite  bland alla grejer. Har en väska med en del av mitt "överflöd"   som jag ska skicka till invandrarna i Björnhammar.
 Så tråkigt det är att en del måste fly från sina hem och andra har det så bra. Jag ska, vid tillfälle, ta mig ut till vännerna där för att med egna ögon få se hur väl de  har blivit mottagna. Bygdens folk har ställt upp på olika sätt, efter vars och ens resurser, för att göra livet lättare för ett antal medmänniskor.

Så blev det kväll igen och jag är tacksam för en trevlig dag tillsammans med familj och vänner.
Säger GodNatt till er alla. Var rädda om varandra! Gud är God !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar