onsdag 31 augusti 2016

Onsdag 31 augusti 2016. Adjö till 50-lappar, 1000-lappar och 20-lappar. Nu har de gjort sitt! Plockat vinbär!

Det är lite sent att börja blogga men jag hade skrivit rubriken innan jag gick ut till röda vinbärsbusken för att göra slag i saken. Något jag i flera dagar tänkt göra. Busken är mycket stor och skörden därefter.Jag kokade gele' för ett par veckor sedan och visste att det fanns bär kvar. 21/2 liter blev det innan mörkret föll. Nu ska det bli Vinbärsdricka efter Stinas recept.

Dagen började, som vanligt numera, så sakteliga.Kristin skulle komma hit efter jobbet men har igen besvär med sina öron och stannade hemma.
 Linn är i färd med att måla om diverse möbler och en vägg i det stora gästrummet. Hon ringde och jag gick dit för att titta på finheterna och tillsammans åt vi slut på gårdagens grönsakssoppa. Med min bakgrund  inom Färghandelsbranschen så var jag högst intresserad av färgburkarna och vad som stod att läsa på dessa.
 Tänka sig vilken utveckling också inom färgens område. Vattenbaserad färg när möbler ska målas. Otänkbart på min tid i branschen, 40,50 0ch 60talet. SÅ bekvämt att kunna tvätta både händer och penslar i vatten och så fint det blev! Jag vet, sedan tidigare, att Linn är mycket noggrann när hon målar. Nog så viktigt för att få ett gott resultat. Hon tar tid på sig och bra blir det.
Till nytta blev veckan utan jobb,en av två, hon haft denna sommar. Föräldrarna må glädja sig!

Jag promenerade hemåt med plommon i en hink. Passerade en villa på min gata där grannen var ute. Jodå, han ville ha plommonen jag erbjöd. Det finns massor hos Lasse och Elsemarie. Jag gick hem och somnade i fåtöljen en god stund.

Nu har dagen gått och jag ska hälla vatten på bären som ska stå så i två dygn.
I dag hade jag så roligt med Frank, den lilla hunden. Han älskar när Linn tar fram vattenslangen och han kan springa runt för att hinna ifatt vattenstrålen. När Linn hängt tillbaka slangen stod han och tittade på den och på mig. Försökte få mig att förstå att han gärna kunde ta en runda till.
I morgon måste jag ta mig i kragen och ge mig iväg till träning igen innan jag går till hårfrisörskan. Denna gång permanentning så jag får lockar. Två gånger pr år görs detta. Resten av året blir det besök hos hårfrisörskan varannan vecka. Hon har bott i Sverige i många år och hon är den bästa hårfrisörska jag någonsin haft. Jag är så nöjd.

Ja det var inte så mycket att läsa om denna kväll men jag önskar er alla, som ändå läser, en God Natt! Sov Gott! Guds änglar finns runt omkring oss, om vi vill! Natti Natti!
 Tyvärr har jag ej sett till att via Lasses dator få min nya iPhon i skick att sända foton tillsammans med bloggen men jag ska åtgärda detta i veckan.
I dag var sista dagen att utan kostnad göra sig av med 1000lapparna för de som gömt sådana under madrassen. Likaså 50-lappar och 20- lappar av gamla sorten. Jag tror inte att jag har några gamla sedlar i dessa valörer så jag tar det lugnt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar