tisdag 23 augusti 2016

Tisdag 23 augusti 2016. Sol hela dagen. Besök på USÖ.

Det är tisdag. Då handlar min son, pensionären på Maxi och ringer till mej för att höra om det är något han kan handla åt mej. Så omtänksamt.
Färdtjänst (ack så bra!) hämtade mig till USÖ (Universitetssjukhuset i Örebro) Fick instruktioner om en apparat jag ska sova med i natt. "Hemkontroll Sömnregistrering". I morgon förmiddag ska den återlämnas för att skickas till neurologen (tror jag det är) och efter fyra veckor får jag veta om jag gör andningsuppehåll under sömnen.

Det är ett fasligt liv runt sjukhusbyggnaderna detta år. Maskiner dånar och folk jobbar med alla utbyggnader. Örebro växer och man får anta att fler blir sjuka. Vi har ju också numera läkarutbildning knuten till Universitetet så det krävs fler byggnader. Jag är tacksam för att Färdtjänst finns för det vore inte lätt att ta sig fram i byggområdet. Hem kan jag åka buss.

I dag var jag i Bokhandeln,"Din Bok",  Jag köpte fyra böcker. Bl.a. Bengt Sjöbergs bok "Flyktingpastorn" Jag följer honom på Facebook där han berättar om sitt engagemang för flyktingar. Jag minns förresten hur jag i tonåren läste en bok som hans far Tage skrivit. "Strålande Kristna", hette den. En bok för kristna ungdomar med råd och undervisning.

Nyligen var jag på synundersökning och fick nya glas i mina gamla fina bågar men tyckte inte att jag såg bättre för det. I dag fick jag hos Optikern veta att om det gäller dålig syn på håll så kan man ej få hjälp av nya glas medan  däremot närasyn kan få lite extra glas för bättre syn. Nu är det för min del "på håll". Trycket, 14 på friska, och 19 på det skadade ögat ska jag vara nöjd med.

Att komma hem efter besök på stan, ta fika på altan i solskenet, vilken njutning. Fikar på stan gör jag gärna om jag har sällskap men sällan om jag är ensam. Det blir bara allt mer sällan jag ger mig ut på stan fast det är ganska roligt. Om man bara kan snurra på huvudet så man kan gå ur vägen för cyklisterna.

Kvällen har jag , som så ofta numera, använt till att LETA. I kväll var det hörapparaterna, de små snäckorna. Jag hittade dem i en glasljusstake på altanbordet. Till slut.

Nu är det dags att läsa de 5 punkterna som står i instruktionsanvisningarna för den apparat som jag ska sova med i natt. Om det behövs så får jag en likadan sovmask, som min syster IngaMaj sover och trivs med. Spännande att få veta om jag andas eller ej hela nätterna!

I dag gick Alfons in på förbjudet område och fastnade vid en stolpe. Han hade gått vilse på sin väg hem till sitt garage. Skönt nog är han ej tyngre än att jag kan bära honom hem och se till så han kommer i arbete igen. Jag älskar Alfons och njuter av att se honom vandra omkring på gräsmattan.

Kära vänner, Sov Gott. Själv ska jag nu se till att följa de 5 punkterna och få på mig apparaten som ska visa mina sömnfärdigheter. Om fyra veckor meddelar jag resultatet, som jag då fått veta.
I dag har Filip skrivit en svår tenta i Göteborg. Önskar honom "lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar