onsdag 17 augusti 2016

Onsdag 17 augusti 2016. Tårta till tandläkaren, som tack för att jag förhoppningsvis inte behöver gå dit på ett år!

Visst blir de glada, både tandläkaren och hans sköterskor för lite gott till kaffet. Jag hade lovat att baka något och ta med för nu hoppas jag att inga besök ska göras där på  många månader.

Jag tog Färdtjänst dit, hem också. Benen blev så trötta i dag. Ska träna i morgon. Kanske hjälper.
 Att bli gammal och bo i Sverige är ej så dumt. Tandläkare, Vårdcentral, Sjukhus, Färdtjänst, Träning. Och mycket mer står oss till buds. Jag vet ej hur länge pension har funnits men jag minns när farfar någon gång på 30-talet fick pension och det talades om det hemma, hur fantastiskt att han fick pengar på posten, så han t.o.m. kunde köpa en cykel till yngsta dottern, då 17-18 år gammal. Cykeln hade "ballonghjul" och släkten gladdes åt att farfar nu hade pension, som gav honom möjlighet att ge en så fin gåva till den yngsta av de 10 barnen. Själv var farfar nöjd med hästen Dolly, som tog honom dit han ville.

För att nu ägna en tanke åt den gångna dagen så fick jag besök av Maria, som hämtade blåbär, Ulla och Lennart, som hade köpt en ny iPhone, "en femma", ni som fattar.  Min gamla har börjat krångla så nu fanns bara två val. Att sluta med mobilanvändande eller skaffa en ny. Absolut inget svårt val! Att ta den i bruk vågar jag inte utan inväntar besök av något barnbarn eller annan kunnig person.

Från Skåne ringde en vän, som  jag fått genom bloggen. Hon har kontakt med en familj i Rumänien som har svårt med sin ekonomi. Eftersom hon kan språket så  talas de vid pr telefon ibland och nu var det problem med elen som stängts av. Hade jag möjlighet att ge en slant?  Att få ett sådant samtal samma dag som jag köpt en ny telefon var lite omtumlande. Samtidigt blev jag glad över att få vara tillfrågad.

Ulla och Lennart hade köpt en bil. Kristian, som nyss tagit körkort får ta  deras gamla volvo, så han och Ulrika kan åka till syskon och föräldrar lite enklare.

Nu ringde Elsemarie och berättade att hon jobbat sin sista dag på Vuxenutbildningen. I morgon börjar hon sitt nya jobb i Katrineholm.
Linn har i dag varit i Kalmar för förhandling om sitt kommande jobb där. Det hon haft i sommar i Växjö har varit vikariat. Det är täta tågförbindelser mellan Växjö och Kalmar så hon verkar nöjd.
Kristin går och väntar på besked om nytt jobb framöver. Hon har haft så trivsamt med bra arbetskamrater och det känns alltid lite pirrigt när ett bra gäng splittras.

Så har denna dag också nästan tagit slut och jag har inte skrivit något om forntiden i dag heller men jag är trött i kväll också. Jag har pratat med min syster IngaMaj, som i morgon åker till Rehab där hon får viss träning för sina ben vars muskler behöver aktiveras!

Så får vi ta en dag, ett ögonblick i sänder. Vissa om att Gud har inte glömt sin skapelse även om "världen är i den ondes våld" än så länge.
Nu ska jag försöka få med fotot jag nämnde om i går. Blåbärsskogen. Sov Gott, alla kära vänner!
Tyvärr så visar det sig omöjligt att få med fotot, så det blir att vänta tills jag fått igång en ny iPhone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar