söndag 28 augusti 2016

Söndag 28 augusti 2016. Inget spännande att berätta om så jag går tillbaka till Forntiden.

Klockan 7 sken solen och jag fikade mitt goda söndagsmorgonkaffe. Lite skrattretande varför det är så efterlängtat och viktigt. Kanske för att jag andra dagar KAN hoppa över det till efter frukost men aldrig en söndag.
Eftersom jag inte tänkte mig till kyrkan så skulle jag se Gudstjänsten i TV. Den går på 2an. Av någon anledning kom jag in på ettan och se, där talades om människor och programmets namn var:"Ibland är det tungt att vara människa." Mitt intresse för människor är konstant sedan barndomen och nu fanns ingen tanke mer på att se Gudstjänsten.
Så där satt jag som fastnaglad och tittade. Såg det sedan delvis ännu en gång. Då på datorn.
Jag tänker på Jesu ord:" Allt vad ni gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort för mig.
Om jag fattade rätt så hade de två damer som skötte det hela jobbat där i 30 år.
Det var ett "daghem" för människor med, i första hand psykiska störningar. O, så härliga människor och så fint att få se dem i all sin enkelhet, om jag nu får uttrycka mig så.
En man spelade gitarr och sjöng den härliga låten:" Det finns så många sköna människor som liksom aldrig kommer fram osv."

Ja detta hände i dag och sedan intet mer. Sådana här tysta dagar känns det bra att ta en längre stund med Jesus. Inte säga så mycket . Bara vara!  Ringde till IngaMaj. Hon hade radion på och jag tror att hon hade sovit så vi kom överens om att jag ringer i morgon. När jag frågade hur hon mådde sa hon   att hon mådde bra. Så roligt att vi var på utflykt tillsammans i fredags.

I dag blev jag lite extra påmind om en del av dem jag brukar bedja för. Då tänker jag att det kanske är något särskilt på gång och i dag var det några namn, som jag både grät och bad för.
Det är inget konstigt i det. "Bär varandras bördor", står det skrivet och hur många gånger har jag inte själv upplevt hur andra människors böner har hjälpt mig igenom svåra saker genom sina förböner. Gud använder de sina på olika sätt men han behöver oss.Intressant att leva ett liv i Guds gemenskap

Nu beger vi oss till Forntiden som börjar med april år 1995.
April.2. Min förtvivlade vän, som ringer varje morgon ringde tre gånger denna dag. Jag är så tacksam att jag får vara med och dela bekymren och få tillfälle att be Gud om hjälp i en svår situation.
April.3. Roland från Stockholm kom och åt lunch tillsammans med Lennart.
Elsemarie, Filip och Linn tittade in och viktigast var att Linn kunde presentera sin kompis, "stora Linn" (något år äldre ). Efter det gick de båda ensamma till lekparken. De bodde nära varandra och umgicks sedan under ganska lång tid innan stora Linn med sina föräldrar flyttade.

Roland och Georg var arbetskamrater på Studieförbundet i Stockholm och nu ställde Roland upp för mej så jag fick fönster på ena sidan av altan. Så bra! Denna  dag fick han äta kroppkakor tillsammans med Lennart och min systerson Anders.
April 5. Roland tog ledigt några dagar. Magnus kom direkt från att ha klarat teoriprovet för körkort. Så roligt!!
April 6. Lennart mår inte bra. Har ont i huvudet och i magen. Petter kom till lunch. Eftermiddag besök av Siv Lithell en stund
April.8. Lördag. Tog på morgonen bilen och hämtade Gurli Holmer till hennes sommarstuga för att hämta grejor i min skåpbil.
 På kvällen fick jag vara med om en stor upplevelse. Efter mycket av förberedelser och övningar var det dags att se Passionsspelen med kören "Svart på Vitt". En fantastisk kväll.  Sven och Maria hade lagt ner mycket av engagemang i dessa Passionsspel.

April 9. Nu var det Lasses tur att se Passionsspelen så jag var barnvakt där på kvällen.
På dagen var Iren och jag, Lena och Kjell och hälsade på hos Ralf på Rockesholm.
På måndagen kom Roland tillbaka och fixade klart jobbet på altan. Gurli och jag hämtade mer grejer från sommarstugan.
Långfredagen 14 april kom det tre pojkar, som fick middag och bodde över till nästa dag.
Jag åkte till Glottra och åt påskmat hos Kerstin och Awad på kvällen.

Påskaftonsmorgonen packade killarna, som bott här, ihop sina saker och drog vidare. Jag åkte till Hovsta och åt Påsksupe' hos familjen Landh.
Nu har halva april avverkats och jag får ta upp tråden snarast.
Nu önskar jag er alla, som vanligt, GodNatt!
I morgon är det arbetsdag för många och jag ser med nyfikenhet fram mot en ny dag om vilken jag inte vet någonting.  Bara att jag är ledig hela dagen. Varken Apotek, Bank, USÖ eller Vårdcentral.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar