lördag 13 augusti 2016

Lördag 13 augusti 2016. Saften på flaskor. Burna till källaren. Iväntan på Sebastian.

Det är allt bra roligt med Facebook i alla fall. För en kort stund sedan skrev jag att jag kokat svart vinbärssaft till Sebastian. Tre minuter senare kom ett sms. " Hahahahaha! Det är bra jobbat Ruth! Nu blir jag glad!." Jamen det var ju precis det som var meningen med saften. Kul att höra. Hälsa Linn och släkten. Tror att ni är samlade till barndop i Vänersborg den här helgen. Kram till August!

Nu är det för min del så att jag förbereder blåbärsplockningsfärd till Hjortkvarn i morgon. Det är där bären finns. Nästan alla år. Ser i min dagbok att jag för två år sedan köpte blåbär i Fjugesta.  Inte alls lika roligt som att följa med Lennart och Ulla ut i skogen och själv plocka bären. Året dessförinnan plockade jag 65 liter själv. Förra året 20 liter. Ska bli spännande att se hur jag orkar med detta år. Det lär ska vara ett bra blåbärsår.

Jag har märkt på både mig själv och mina jämnåriga att vi har allt klart i huvudet vad vi planerar att göra men när tankarna ska omsättas i handling säger kroppen ifrån.
Egentligen är det ju inte så dumt för vi hinner ju ha mycket roligt medan vi planerar. När det kommer till handling har vi ju redan haft nöjet och ibland är det någon som rycker in och ser till så det planerade blir gjort!!!

Vad har jag gjort i dag? Varit på förmiddagsfika. Fick skjuts hem.
Kokat svart vinbärssaft. Sockerkaksbakandet uppskjutet till morgondagen eller, hemska tanke, ännu längre fram.

Nu åker jag i alla fall i morgon till blåbärsskogen. Lennart är pastor i församlingen i Hjortkvarn så han predikar och Ulla spelar och sjunger så de har varit på Gudstjänst innan jag anländer. Vad gäller bloggen så kan det uppstå problem, av olika anledningar, vilket kan betyda att den kan ta semester ett par dagar. I så fall rekommenderar jag er, som har bloggen till GodNattsaga, att läsa någon Bamsetidning. Bamse vill alla väl och har mycket gott att lära ut.
Jag tar paddan med så vi får se! Jag vet att en viss omkoppling måste till, vilket nog Ulla klarar.

Hoppas att solen strilar ner mellan tallarna i morgon. Det är så välgörande att vara i skogens tystnad och jag mår gott länge efter ett par sådana dagar. För att inte tala om fikastunden! Aldrig smakar kaffet bättre!

Det jag lovat återkomma till får vänta och för att jag ska vakna i tid i morgon så går jag till sängen nu.  Sov Gott alla mina Bloggvänner! Gud är god. Jag är både glad och tacksam för att jag orkat med också denna dag. Saft och sylt i hamn, så att säga! Ibland hör jag mig själv spontant säga:" Tack Gud att jag orkade det här!" Så tänkte man inte då man var ung och det var helt naturligt att orka med allt som skulle göras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar