torsdag 4 augusti 2016

Torsdag 4 augusti 2016. Fridag kan man säga. Kanske lite forntid. Vifår se.

Där står hon, Lotta, framför Svampen i Örebro.
I går fick jag veta att min älskade vän Lotta skulle komma till Örebro i dag. Det sker en gång varje år. Hon kombinerar besök hos sin kusin i Storfors med besök hos mej.
Att ha Lotta och Hans till vänner är ett privilegium. När Lotta var skolpastor i Motala hade hon också orterna runt omkring som sitt ansvarsområde. Hos oss hade hon sin fasta punkt när hon besökte Borensberg en gång i veckan. Jag har i tidigare bloggar berättat om detta.

Vi valde Svampens restaurang för att äta lunch och prata. Sedan Lotta skjutsat mig hem och fortsatt sin färd mot Storfors sov jag ett par timmar. Djupt och gott.
Tog en titt ut för att plocka lite bär men vad fick jag se. Det hade regnat medan jag sov. Ingen bärplockning i dag. Alfons hade letat sig fram till en skottkärra som hindrade hans vandring. Meddelade att batteriet var nästan slut och vägrade att gå hem för egen maskin så det var bara att lyfta och bära honom hem. Nu står han där och hämtar ny kraft för morgondagen.

Tänker på Isaks sista dagar, hur trött han var . Orkade inte hoppa upp i bilen och inte gå uppför trappan när han skulle sova på övervåningen hos familjen. Stod och tittade på matte och husse, väntande på att bli buren. Bilden haltar betänkligt men tanken kommer.

Nu ska jag kolla var jag slutade med "Forntiden"i en tidigare blogg.  Ser att det var slut på januari månad 1995. Då är det alltså bara att sätta igång med februari.
5 febr. Söndag. Irene och jag städar hos Ralf, som nu är på Behandlingshem. Sedan besök av Kerstin, Magnus och Largo, som alla tre stannade över natten. Kerstin jobbade tidig morgon på USÖ. Awad hämtade Largo på morgonen. Han hade jobbat natt!!
Den dagen tittar de på hus i Almbro. Lennart sover över här sedan han varit på sent möte i stan.
Febr 7, tisdag. Elsemarie, Linn och Filip kom på fm. Mamman behövde få sova lite. ( Familjen Hallqvists barn har ej varit särskilt bra med att sova nattetid.)
EM och Linn till öppna förskolan i Immanuelskyrkan.

 Febr.8, onsdag.Till posten vid Järntorget. Efter det promenad till Hamnplan dit jag var kallad för att röntga lungor och hjärta.. Klockan 16.00 sammanträde hos mej ang. Bönegrupper. Till Holmgatan och sov över då Elsemarie var ensam med de två  barnen som ej ville sova. Lasse var på musikalisk övning till kl.24.00 Det står uttryckligen att jag behövdes för"Linn kan vakna och då är det ej så lätt att klara två barn.".

Febr 9,torsdag. Gick hem och lagade lunch till två vänner , som kom på besök.Sedan barnvakt åt Linn och Filip ett par timmar. Ringde Emelia. Kerstin och Largo kom och sov över. Kerstin upp tidigt nästa morgon till jobbet. Awad jobbade natt.
Febr 10, fredag. Kl. 5.45 hade Kerstin kaffe klart, gick en promenad med Largo innan hon promenerade till sjukhuset.
En förtvivlad människa ringde och ville komma . Kände mig maktlös men visste var jag hade bönevänner och ringde en av dem, som berättade sedan hur hon bad och fick gråta, "gråta den förtvivlade människans tårar", som hon uttryckte det. Så här går det till bland Guds barn emellanåt. Jag tror att sådana böner har stor betydelse.

Febr 11,lördag. Elsemarie, Lasse barnen och jag till Hovsta och gratulerar Kristin på födelsedagen.
Fick lyssna till fin violin och pianomusik.
Febr. 12, söndag. Grattar vi Linn, som fyller tre. På eftermiddagen till Konserthuset. Konsert med Gullan Bornemark. Kvällen Barnvakt då det är övning med " Svart på Vitt"kören.
Så var vecka 6 år 1995 tillända.  Ingen brist på krafter på den tiden, inte.

Nu väntar sängen och jag är trött trots att jag sov på eftermiddagen. Natti, Natti! Gud som haver osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar