lördag 27 augusti 2016

Lördag 27 augusti 2016. En kortisblogg om en märklig dag.

Sol i dag, men blåsigt . Att jag kallar dagen för märklig beror på att ingen har ringt på hela dagen.  Ingen har varit här. Jag har inte ringt till någon. Allt detta tillsammans gör dagen märklig. Om ingen ringer eller smsar så brukar JAG ringa till någon.  Men jag gjorde inte det i dag. Lite kul att vara alldeles ensam. Tråkigt? Icke!
Jag kokade tre små potatisar, stekte två små flundror från min barndoms Östersjön. Min syster har med lite sådan fisk när hon kommer på besök.  Jo, jag vet, den är ej som den var på den tiden jag var barn. Det finns de som vägrar att äta fisk från Östersjön. Jag tänker att jag får nog i mig en massa annat som inte är så hälsosamt (men gott) så jag åt de små flundrorna i dag.

Ibland är det bra att ha tid för meditation. Jag råkade sätta på Närradion strax efter klockan 10 på förmiddagen. Pingstkyrkan sände i dag en predikan av Levi Petrus. Denne märklige predikant var i många år föreståndare för den stora Filadelfiaförsamlingen på Rörstrandsgatan i Stockholm. Han grundade tidningen DAGEN, arbetade bland utsatta människor som fick komma till de s.k. LPhemmen  där många människor fann en Gudstro och gick vidare i livet, ett nytt gott liv, utan alkoholproblem.

I mina unga år i Stockholm lyssnade jag många gånger till hans predikningar, så enkla men kraftfulla och jag blev glad av att få höra hans röst i dag och att få lyssna.

När jag i dag  lyssnade till denna predikan om Guds ofattbara kärlek till varje människa så var det bra för mig att sedan få vara  i stillhet och meditera över det jag fått lyssna till.
Från Lukas evangelium, kapitel 15, med liknelser, som Jesus använde sig av när han ville få människorna att förstå Guds omsorg om sin skapelse, utgick Levi Petrus.
Jag fick så många nya tankar om hur oändligt stor Guds kärlek är. Hur intresserad han är av VARJE människa. Hur värdefulla vi är i Guds ögon.

Han nämnde bl.a. om hur i en församling  medlemmarna tyckte att pastorn borde sluta för det var på lång tid bara en 10årig liten kille, som blivit frälst och det var enligt "tyckarna" för dåligt.
Men Gud han ser längre än vi, kortsynta människor.
Denna unga kille blev den som förde kristendomen till Afrika och massor av människor fick en tro på Gud och ett nytt gott liv. Det finns inga gränser för vad Gud kan göra genom den som vandrar med honom och låter sig användas. Det finns massor av exempel på det.

Ja så blev alltså min ensamma dag fylld av innehåll. I kväll har jag sorterat papper och betalat  räkningar. Jag har automatöverföring på det mesta så det gick smidigt. Jag är så tacksam att jag kan tänka ganska klart även om det är lite si och så med bl.a. minnet.
Kan berätta att jag i kväll i min sorteringaktivitet fann två brudkort på ett pastorspar vi hade i Figeholm på 30-talet. Deras son, sonhustru och barnbarn finns här i stan så jag tänkte att jag ska skicka dessa foton till dem. Men o vad jag fick fundera innan jag kom på vad sonen heter. Han har ej samma efternamn som föräldrarna hade.  Glad blir jag då jag kommer på vad jag söker!

Nu är det dags att sova igen. I morgon bittida hoppas jag att solen skiner så jag kan dricka mitt söndagsmorgonkaffe med de två bullarna, utomhus. Märk väl att jag sa "hoppas". Ärligt talat är det i detta fall dåligt vad gäller tron. Men "den som lever får se", brukar min Georg säga!
GodNatt alla kära vänner! Jag vet inte vilka ni är som läser men jag ser att ni är ganska många, efter mitt mått mätt, och det gläder mig! Sov Gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar