söndag 7 augusti 2016

Söndag 7 augusti 2016. Vinbärsbuskens dag.

För 20 år sedan, när barnbarnet Linn var 4 år köpte jag vid ett tillfälle en mycket liten Röd Vinbärsbuske som en gåva till henne med tanken att med tiden skulle hon gå omkring i trädgården och plocka ett och annat bär.
I dag var jag inbjuden till hennes föräldrar på söndagsfrukost. Jag visste att dessa inte tänkte skörda vinbären så jag passade på att plocka. Fyra liter tog jag med hem. Kokade dem och i morgon ska det bli gele'.
Medan jag kokade bären lyssnade jag till Närradion som spelade många gamla fina sånger som sjöngs av Lena-Maria Klingvall. SÅ fint!

Plötsligt dök Kerstin upp. Ganska bra med besök ibland. Alltid är det något man behöver lite hjälp med. Så också i dag. När vi fikat tittade jag på vädret för morgondagen. Ska bli regn. Inte alltid stämmer det men jag tänkte på vinbären, som borde plockas innan regnet så Kerstin skjutsade mig tillbaka till vinbärsbusken och jag plockade förutom grenen jag bröt av och tog med, ytterligare 5 liter bär. Efter det vankades korv med bröd. Kerstin ringde omtänksamt till Elsemarie och kollade så jag skulle få skjuts hem. Det fick jag förstås och nu står bären på altan. Lillasyster Stina är i stan och är säkert glad över att få del av alla bär. Jag har kvar ett par liter på min egen buske också.
Dock har jag aldrig sett så enormt mycket bär på en, inte särskilt stor buske som den Linn fick för så länge sedan.

Nästa vecka blir det blåbärsplockning. Det lär ska finnas väldigt gott om blåbär i år.
Plommonträdet som Lasse fick när han fyllde 30 år bär i år så mycket frukt så en gren blev för tung och  har brutits av.
Äppelskördarna ser också ut att bli stora i år.

I morgon är semesterdagarna över för många. Må det ej ha hänt olyckor i trafiken denna dag då många fordon varit ute på vägarna.

Jag är ganska trött också denna kväll. Säger med denna lilla korta och måhända något innehållslösa blogg, GodNatt till er som orkar läsa vad jag skrivit. Sov Gott!  Ger er en liten strof ur en gammal sång:" Var ej bekymrad vad än må ske, Gud tager vård om dig! Gott att få ha Gud med sig, natt som dag! SÅ tacksam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar