fredag 12 augusti 2016

Fredag 12 augusti 2016. En annorlunda dag med både familj och med Gud.

Hade nog tänkt börja med att gå tillbaka till gårdagen och ta lite mer om den. Nu blev det så att jag åter blev sen med mitt bloggskrivande och tröttheten kommer över mig som en sten och , som så ofta , jag tror att jag kan göra så mycket på kort tid, vilket jag inte kan. Då blir det rörigt, tiden går och jag blir trött och vill bara till sängen för att snabbt somna.

Funderade på att avstå från bloggandet men eftersom jag har saft och sylt på gång denna sena timme och jag ändå måste vänta på dess avslut så kan jag lika gärna använda tiden till lite bloggande.

Träning? Nej!! sovit middag? Ja!
Plötsligt stod Tobias i hallen. "Skulle lämna lite lunch. Mamma och jag kommer strax hit."
Det gjorde de. Salladsskålen från Salladin(?) innehöll både räkor, ägg, ost ,majs och annat gott. Jag har kvar till i morgon lunch av den rikligt tilltagna måltiden.
Sedan jag blivit ensam satt jag och tänkte en stund. Kanske skulle jag komma på en ursäkt för att inte plocka de svarta vinbär som ett tag varit mogna. Använde den disciplin jag nyligen börjat umgås med, tog en hink och gick ut i kylan. Plockade faktiskt av alla bären, fem liter.

Stina åkte, efter en vecka hos IngaMaj, hem till Figeholm. Tittade in, sa farväl till mej och hämtade tomglas i stället för de med Fläderblomssaft som hon lämnade när hon anlände hit. Åtta liter djupfrysta röda vinbär fick hon också med sig hem. Fyra liter från min vinbärsbuske och lika mycket från Linns buske, som jag tidigare berättat om.

Själv har jag haft en intressant kväll tillsammans med Gud. Gud har humor. Förresten annars hade väl inte vi heller haft det. Vi är ju skapade till Hans avbild med samma egenskaper.
Frestande att berätta lite om kvällen men måste nu se till så dagen får ett avslut NU.

Om vädret blir bra i morgon tar jag bussen till Hjortkvarn och plockar blåbär. Det hör till en av sommarens höjdpunkter. Hoppas att jag inte behöver frysa om fingrarna, som jag fick göra i dag,
 när jag plockade svarta vinbär. Nu säger jag Natti Natti! Om OS i Brasilien vet jag ingenting.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar