onsdag 3 augusti 2016

Måndag 1, Tisdag 2, Onsdag 3 augusti. 2016. Lite sammandrag.

Så bekväm jag har blivit! Totar ihop tre dagar så här. Men nu ska det bli kul att se vad jag kommer ihåg, och inte.
Vi tar det i sin ordning. Det är ju så med oss pensionärer att det ofta "kör ihop sig". 
Som tex. denna måndag då jag skulle både träna och gå till apoteket. Hade
 tagit sista blodtryckstabletten på söndagen. Då orkade jag ju inte blogga på kvällen. Pratade med min lillasyster Stina och förslog att hon skulle ta en tur till Örebro och titta till vår syster, som kom från USÖ i fredags. Hon är så ung, vår lillasyster, bara 81 och har fullt upp med fritidsaktiviteter som hon har svårt att slita sig ifrån.
Dagen därpå ringde den hjälpbehövande systern och bad om ett besök. 
Från Bjuv fick jag telefon att den penninggåva till 4-barnsfamiljen i Rumänien, som jag kunde bidra med, var skickad. Min väninna,Maria i Bjuv kan språket och mamman i Rumänien och hon kan pratas vid i telefon. Känns bra att veta att hjälpen kommer fram till den som behöver den.
Plötsligt ringer det på ytterdörren. Besök av Mattias med liten dotter Celia. Farmor Kerstin och mamma Katrin kom också på visit så det blev träff på altan  med både kaffe, saft och glass. 
Mattias tog itu med komposttunnan. Grävde fram jord som fyllde två skottkärror. Gick omkring i trädgården och "delade ut" den fina jorden till Vindruvsrankor och rabatter.

På kvällen SMS från Linn som haft en jobbig dag och var jättetrött. Önskvärt var att bli ihågkommen i förbön för nästa arbetsdag.  Ej så enkelt att gå från att vara student till att bli chef. Men hon kommer att bli en bra chef, jag vet!
Kommer ihåg för några år sedan då vår Kerstin sa:" Jag är distriktssköterska och jag är en BRA distriktssköterska! Jag tror att jag var både glad och lite stolt över min dotters ord.

I dag är det onsdag. Jag tänkte träna men ack vad det är lätt att komma på att tiden inte ska räcka till.
Jag gick bara till Närbutiken och handlade lite smått.
Kristin skulle komma till lunch men det blir en annan dag.

Men Stina kom och vi fikade på altan. Hon hade flera flaskor Fläderblomssaft med till mej. Likadant varje sommar. Hon gör så god saft och den håller sig ett helt år. Jag hade precis slut på förra årets leverans så det passade så bra.
När hon åkte vidare till IngaMaj kom Ulla och Lennart, som önskat kvällsmat på hemväg från sin långfärdstripp genom vackra nejder i Sverige och i Norge. De visade på kartan sin färdväg. Å vilken härlig resa!! De hade varit så långt norrut som de kunde komma. Resan var noga planerad och hotellen bokade på de olika platserna.
De hade också fått några dagar tillsammans med sina vänner Annelie och Roland i deras sommarstuga i Dalarna.

Medan Ulla och Lennart var här ringde min vän Lotta från Uppsala, i morgon på genomresa i Örebro. För att göra den träffen möjlig behövde jag ringa återbud till de små tvillingarna med syskon och föräldrar som hade tänkt komma i morgon. De bor ju i stan så det är lätt för oss att hitta en annan dag då vi kan träffas. Att träffa Lotta blir fint. Det blir bara en gång pr år ungefär.

I morgon åker Sven och Maria till Stockholm och grattar sitt barnbarn Stella, som fyller 7 år. De stannar några dagar. Så skönt med pensionärslivet! Särskilt de första 15 åren då man ännu har krafter kvar och syn och hörsel i behåll! Härliga år, minns jag! Problemet är att man tror att det jämt ska vara så och man skjuter upp saker och ting i stället för att man "gört". Kanske bara jag som är sådan!

Nu är klockan sovdags slagen och jag har att rätta mig därefter. Säger därför GodNatt till var och en som läser dessa rader. Gud med oss! " Trygg jag är, trygg jag är, innesluten i hans famn", sjunger vi i en sång. Amen!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar