tisdag 16 augusti 2016

Måndag 15 och Tisdag 16 augusti 2016. Två intensiva dagar.

Solen skiner , Ulla jobbar, Lennart fixar frukost och är bussig nog att följa med till Blåbärsskogen trots att den familjen har tillräckligt med blåbär i frysen.  Han ordnar kaffekorg, nog så viktigt, och så drar vi till blåbärsskogen. Igen!

Det gick sämre för mig i dag att ta mig fram så glad var jag när jag fick en strålande ide'.
Lennart kunde plocka och jag sitta på en stol och rensa. Nu gick det undan. Tre breda bärplockare igång. Bären fanns nära vägen där jag satt så Lennart behövde ej gå långt och jag hade fullt upp med att jobba på "löpande bandet". Efter två timmar i skogen hade vi plockat ( Lennart) och rensat (jag) 15 liter fina blåbär, tid för kafferast inräknad, och kunde bege oss hemåt denna  vackra sommardag.

Nästa dag skulle Lennart till stan och jag erbjöds att åka med men ville komma hem samma dag så jag fick skjuts till bussen i Pålsboda. Jo jag vet att jag kunde ringt efter Färdtjänst som hämtat mig och alla bär och övrig packning. Men, som hon sa ,tant Dagny:" Att slösa har aldrig legat för mig", så valde jag bussen fast det för mig blev något dyrare än Färdtjänst men kan jag spara några skattekronor, så varför inte??
Markus hämtade mig vid Resetjänst och vi åkte hem och bytte bil mot motorcykel i mitt garage.
Spännande att se vem som blir ny ägare till min lilla röda bil, som jag ej vågar köra, med tanke på dålig syn och reaktionsförmåga.
Markus och jag hade ett fint samtal vid mitt köksbord. Han berättade om hur Annelie och han fått se Guds direkta ledning och tilltal på ett speciellt sätt inför flytten till Örebro. Jobb, lägenhet och mycket mer. Jag blev så glad av att få veta. För min egen del fick jag, som jag tyckte, en hel predikan när Markus sa  att det svåraste med tron på Gud det är att "lägga ner" sina önskemål och bekymmer hos Honom, utan stressande, bara göra det som vi ska bidra med men låta Gud i övrigt få göra det Han både vill och kan. Underbara sanning!!!

I dag, tisdag kom Lennart med min packning och mina blåbär. Efter fika skjutsade han mig till träningen. Sven, på väg till Maxi, ringde som vanligt och frågade om jag behövde något därifrån. Jag är så tacksam för mina omtänksamma barn.
Efter träningen var det dags att gå till min fantastiska hårfrisörska. Hon fick några blåbär.
Sven och Maria har blåbär att hämta på altan.
Till min syster IngaMaj, som nu sitter i rullstol gick jag med några bär till kvällsmat. Ska ge henne djupfrysta bär senare.

I kväll har jag haft ett fasligt sjå med telefoner, den ena som inte vill ladda, den andre som saknar pengar. Fick skicka meddelande till Elsemarie på datorn att ringa mej och be henne sätta in en 100lapp på min Nokia så jag kunde beställa Färdtjänst till tandläkaren i morgon.
Telefonsamtal från ett barnbarn gjorde mig glad.
I går fick jag SMS från ännu ett barnbarn: "När kommer du hem, farmor?" Jag var då i blåbärsskogen och svarade att jag kommer i morgon. " BRA", fick jag till svar. Jag, ensam? Aldrig! Jag tackar Gud för alla de mina. Vilken rikedom!

Det har nog hänt mera dessa två dagar men nu är det åter dags att sova och jag önskar oss alla en GOD NATT! Det fina fotot jag tänkt skicka får jag ej med på grund av telefontrasslet. Kommer i morgon .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar