tisdag 1 mars 2016

Tisdag 1 mars 2016. Plötsligt befann jag mig i ett annat land.

I går var det måndag. Ulla kom och hämtade mig. Hade lagom stor resväska med till mig. Vi hade biljett att åka med Rayanair och då gäller vissa mått och d:o vikt och våra väskor skulle klara detta.
Vi begav oss mot Skarsta där vi bokat hotell över natten. Planet skulle gå kl. 7.15 i morse. Bilen stod ute i natt och när vi hämtade den för att köra in den under tak innan vi åkte så var det is på rutorna, som måste skrapas. Efter 4 timmars färd var vi i Alicante där solen sken så varm och vi hämtades av Kerstin och Awad, som körde oss i sin "nybegagnade" fina bil de ca fyra milen till Torrevieja, en stad stor som Örebro, ungefär.

Nu sitter jag här i Kerstins och Awads hyrda bostadsrätt och skriver bloggen på paddan denna kväll.
God fiskrätt med jordgubbar till efterrätt har avnjutits. Vi har suttit på verandan och solat, varit en trappa upp och kollat in Medelhavet. Kan ej låta bli att tänka på alla bilder jag sett på TV där båtar med flyktingar har förlist och vad Amer som bor hos mig berättat om sin färd på detta hav.

Ulla och Kerstin är ute på promenad Klockan är halv sju. Solen har gått ned men det är fortfarande ljust ute. Tyst och lugn gata. Har faktiskt inte sett en enda människa på gatan.Ännu.

Hemma har jag min " hustomte", som skottar snö, om den kommer. Han ska bli pilot och jag tänkte på honom under flygfärden hit. Det händer att han "deppar" när onda aningar säger honom att han inte kan nå ett så högt mål. Då uppmuntrar jag honom att "sikta mot stjärnorna".

När vi sitter här ute i solen och fikar undrar jag om jag, kommande sommar, ska få anledning att ta fram trädgårdsmöbeln, som tidigare år stått under päronträdet, dock icke den gångna sommaren. Ska jag sitta där och fika med mina vänner, som vanligt???

Jag ska gå tidigt till sängs i kväll har jag tänkt. ull och jag ska bo i gästrummet.
Nu önskar jag er alla en skön kväll och GodNatt.
Och det blev morgon och det blev afton den första dagen! Tackar Gud för en godresa och en vilsam, härlig dag. Sov Gott!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar